Centrul Militar Judeţean Olt recrutează candidaţi pentru instituțiile militare

0
2693

Ministerul Apărării Naționale desfășoară prin Biroul Informare – Recrutare al Centrului Militar Județean (CMJ) Olt, activitatea de recrutare a tinerilor candidați, băieți și fete, absolvenţi ai învăţământului gimnazial cu certificat de absolvire, liceal cu diplomă de bacalaureat sau viitori absolvenţi ai învăţământului gimnazial şi liceal, în vederea şcolarizării în instituţiile militare de învăţământ. Termenul limită de depunere a dosarului este 01.03.2019.

Pentru anul de învăţământ 2019 / 2020, Ministerul Apărării Naţionale vine în întâmpinarea tinerilor (băieţi şi fete) din municipiul şi judeţul  OLT cu o ofertă educaţională generoasă: 600  locuri   pentru  învăţământul liceal militar, alcătuit din 5 Colegii Naţionale Militare: Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza, judeţul Prahova – 120 locuri; Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia, judeţul Alba- 120 locuri; Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava- 120 locuri; Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova, judeţul Dolj- 120 locuri; Colegiul  Național  Militar  ,,A.I.Cuza” , Constanța , județul Constanța – 120 locuri. Se primesc candidaţi care sunt înmatriculaţi în clasa a VIII-a, care fac dovada promovării evaluării/ testelor naţionale şi care nu depăşesc vârsta de 16 ani în cursul acestui an. Termenul limită de depunere a dosarului este 01.03.2019.

De asemenea, sunt disponibile 678 locuri pentru învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari, alcătuit din 3 şcoli militare: Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti  – 313 locuri; Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Sat Boboc, jud. Buzău – 245 locuri; Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu”, Constanţa – 120 locuri. Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 30 de ani împliniţi în cursul acestui an. Termenul limită de depunere a dosarului este 01.03.2019.

 

Pentru  învăţământul postliceal militar de formare a subofiţerilor sunt disponibile 399 de locuri, astfel: Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti  – 323 locuri; Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Sat Boboc, jud. Buzău – 76 locuri. Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 35 de ani împliniţi în cursul acestui an. Termenul limită de depunere a dosarului este 01.03.2019.

 

Nu în ultimul rând pentru  învăţământul universitar militar de formare a ofiţerilor  sunt disponibile 909 locuri, astfel: Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Sibiu -264 locuri; Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, Braşov – 184 locuri; Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Constanţa – 108 locuri; Academia Tehnică Militară, Bucureşti – 219 locuri; Institutul Medico – Militar, Bucureşti 60 de locuri  (şi Târgu Mureş) – 50 locuri; Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Bucureşti – 9 locuri. Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 30 de ani/ 24 de ani pentru aviaţie-naviganţi, împliniţi în cursul acestui an. Termenul limită de depunere a dosarului este 01.03.2019.

Potrivit șefului Biroului Informare-Recrutare din cadrul CMJ Olt, lt.col. Adrian Țurlea pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii vor trebui să parcurgă următoarele etape: prezentarea pentru luarea în evidenţă la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar județean Olt; efectuarea unui examen medical la o unitate sanitară militară (Spitalul Militar de Urgențe Craiova); definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar județean Olt; susţinerea probelor de selecţie (evaluarea psihologică şi de evaluarea aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare – Alba-Iulia și participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ. „Pe toată durata pregătirii în instituţiile prezentate se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare, dar şi cele extracuriculare, oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale”, a precizat lt.col. Adrian Țurlea.

Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul/sectorul Olt, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul CMJ Olt, situat în Slatina, strada Drăgănești nr.29, luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.30-16.30, marţi între orele 10.30-18.30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele 0249/431255 sau 0249/412031. Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro.