Celulă de criză, la Spitalul Slatina

0
814

Celulă de criză la Spitalull Județean de Urgență Slatina, după ce numărul cazurilor confirmate cu COVID 19 a sărit de o sută. Mai multe secții au fost relocate, iar pe altele activitatea a fost sistată. Internările de zi vor fi reduse, iar intervențiile chirurgicale programate vor fi anulate.

Astfel au fost luate noi măsuri, după cum urmează:
– Înființarea zonei de triaj COVID-19, începând cu data de 16.03.2020, ora 00:00, în curtea interioară lângă intrarea principală în UPU. Zona de triaj este compusă din container dotat cu chiuvetă proprie, aer condiționat și convector electric și cort de campanie dotat cu scaune cu suport lavabil, sursă de căldură și dozator de apă.


– Eliberarea întregului corp de clădire al secției Boli Infecțioase pentru preluarea eventualelor cazuri suspecte, ce prezintă simptomatică. Pentru eliberarea acestui corp de clădire s-au efectuat următoarele modificări organizatorice:

– Sistarea activității secției de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, care va desfășura activitate doar în sistem Ambulatoriu,

– Relocarea secției Oncologie de la etajul 5 – Medicală, la etajul 1 – Corp Central, în locul secției de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie,


– Mutarea tuturor pacienților secției de Boli Infecțioase din corpul actual de clădire, în secția de Oncologie, etajul 5 – Medicală,


– Etajul 4 din Medicală, care a fost reabilitat complet, nu va fi dat în folosință încă secției de Medicină Internă, fiind păstrat ca zonă potențial disponibilă pentru situații extraordinare.
Introducerea unui chestionar/declarație pe propria răspundere care va fi completat de toți pacienții la internare și care va fi atașat la FOCG.


– Reducerea numărului internărilor de zi și a internărilor programate cu bilet de trimitere.


-Reorganizarea programului operator prin anularea intervențiilor chirurgicale programate.
– Asigurarea unui stoc de rezervă de materiale sanitare și medicamente pentru situații extraordinare.


– Instruirea întregului personal al SJU Slatina cu privire la metodologia de supraveghere a cazurilor de infecție cu COVID-19.