Cel mai bine plătiți oameni din Olt

0
1701

Cel mai mare salariu de bază brut înregistrat în 2017 în județul Olt  a fost de 25.000 de lei pe lună reiese din datele comunicate de Inspecţia Muncii, pe baza înregistrărilor transmise de către angajatori în cadrul Registrului General de Evidenţă a Salariaţilor (REVISAL) în format electronic, la solicitarea Gazeta Oltului.

Potrivit inspectorului general de stat Dantes Nicolae Bratu, şeful Inspecţiei Muncii, cea mai mare remunerație brută lunară din județul Olt a fost, în 2017, de 25.000 de lei și a fost obținută de un manager cu activitate în metalurgia aluminiului. Pe locul doi în clasamentul celor mai mari salarii înregistrate anul trecut s-a poziţionat un director de vânzări care se ocupă cu alte activități de telecomunicații cu un venit lunar brut, tot de 25.000 de lei.

Pe locul al treilea în topul celor mai mari salarii brute de bază se află un manager de proiect cu activitate în domeniul cultivării fructelor semințoase și sâmburoase. Acesta a obţinut un salariu brut lunar de 25.000 de lei. Domeniul fabricării anvelopelor și a camerelor de aer și reeșaparea și refacerea anvelopelor pare a fi destul de bănos, având în vedere că pe poziţia a patra a clasamentului celor mai mari salarii brute obţinute în 2017 se află un manager de societate comercială care a înregistrat o remuneraţie brută de 25.000 de lei pe lună. Locul cinci în acest top este ocupat de un programator care se ocupă cu activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea. Acesta a înregistrat un salariu brut lunar de 25.000 de lei. Pe următoarele poziţii ale clasamentului se situează în ordine: un director de program al unei societăți care se ocupă cu fabricarea altor piese și accesorii pentru autovehicule și pentru motoare de autovehicule; un auditor intern cu activitate în metalurgia aluminiului; manager proiect cu activitate în domeniul fabricării anvelopelor și a camerelor de aer și reeșaparea și refacerea anvelopelor; inginer electroenergetică cu activitate în metalurgia aluminiului; director tehnic cu activitate în domeniul fabricării de cabluri cu fibră optică; director general al unei societăți comerciale cu activități de întreținere peisagistică; manager cu activitate în domeniul fabricării articolelor din fire metalice şi fabricare de lanţuri şi arcuri; manager proiect informatic în domeniul comerțului cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet și  un programator care se ocupă cu activităţi de realizarea a soft-ului la comandă (software orientat către client). Toţi aceştia au avut, fiecare, o remuneraţie brută lunară cuprinsă între 15.000-25.000 de lei. Pe locul 16 în clasamentul celor mai mari salarii de bază brute lunare înregistrate în 2017 în judeţul Olt s-a poziţionat un manager cu activitate în domeniul fabricării anvelopelor și a camerelor de aer, reeșaparea și refacerea anvelopelor, în timp ce locurile 17 și 18 sunt ocupate de doi manageri de proiect (activităţi ale altor organizaţii NCA).  Aceştia au înregistrat venituri brute lunare mai mici de 15.000 de lei.

Ilie Bîzoi