Cazul Caracal. Filmul celor două crime trase la indigo. Detalii cutremurătoare descrise de procurori

0
523

Au apărut detalii cutremurătoare din dosarul celor două crime de la Caracal, trase parcă la indigo. Procurorii descriu, cu lux de amănunte, chinurile prin care au trecut Luiza și Alexandra, după ce au fost luate „la ocazie”. Gheorghe Dincă, criminalul lor, a fost condamnat, marți, la 30 de ani de închisoare pentru omor calificat și trafic de persoane. Un alt bărbat, complice într-unul dintre cazuri, a primit 12 ani de detenție pentru viol.

Cazul Luiza Melencu. Chinurile prin care a trecut înainte să fie omorâtă și incinerată

Pe 14 aprilie 2019, în jurul orei 11:30, tânăra de 18 ani aștepta „la ocazie” în Caracal, în locul numit „a Văduvei”. O mașină a oprit și s-a oferit să o ia, iar fata, fără să știe ce avea să urmeze, a urcat pe locul din spate dreapta.

„Pentru a-i întări victimei convingerea cu privire la realitatea celor susținute, inculpatul s-a deplasat cu aceasta până la intrarea în comuna Dioști unde a oprit și, utilizând violența fizică și verbală, a imobilizat victima, legând-o cu cureaua de la pantalonii săi, de centura de siguranță a banchetei din spate”, se arată în comunicatul DIICOT.

Tânăra, răpită și agresată fizic, a strigat în zadar după ajutor din mașina în care era ținută captivă. Gheorghe Dincă i-a luat și telefonul, pe care, spun anchetatorii, l-a aruncat din mers, pe geamul mașinii.

„Ulterior, inculpatul a transportat victima cu autoturismul, la locuința sa din municipiul Caracal, judeţul Olt, prin răpire, contrar voinței victimei, care s-a opus și a strigat după ajutor, aceasta fiind în imposibilitate să coboare din autoturism întrucât fusese legată de banchetă, iar portierele și geamurile nu puteau fi deschise din interior ca urmare a modificărilor aduse de inculpat. În timp ce se deplasa cu autoturismul, inculpatul a aruncat din mers telefonul mobil al victimei în vegetația de pe marginea drumului național E 70”, arată datele de la dosar.

Timp de 3 zile, Luiza a fost ținută ostatică în locuința lui Gheorghe Dincă din Caracal. Procurorii descriu cu lux de amănunte chinurile la care a fost supusă tânăra înainte să fie omorâtă și incinerată. „Inculpatul a adăpostit victima în perioada 14 – 17.04.2019 (în locuința sa din municipiul Caracal, judeţul OLT) prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală ținând-o permanent imobilizată de pat cu un lanț metalic, legată la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini și la picioare cu sfoară/ bandă adezivă, în scopul exploatării sexuale în interes propriu, fapt care, potrivit legii, realizează conținutul constitutiv al infracțiunii de ‘trafic de persoane'”, transmit procurorii.

Potrivit datelor de la dosar, în cele 3 zile, Luiza a fost violată în mod repetat, iar la una dintre agresiunile sexuale a participat, simultan, un al doilea bărbat, Ştefan Risipiţeanu, condamnat ulterior la 12 ani pentru viol.

”În sarcina lui R.Ș. s-a reținut că, la 14.04.2019, în jurul orelor 12:00, a ajuns inopinat la locuința inculpatului D.G. din municipiul Caracal, judeţul Olt, ocazie cu care l-a surprins pe acesta în timp ce intra cu autoturismul în curtea locuinței şi a observat-o sechestrată în autoturism pe victima majoră M.L.M. În aceste împrejurări inculpatul R.Ş. i-a solicitat să-i permită întreținerea de raporturi sexuale cu victima, iar, ca urmare a acordului exprimat ulterior de către inculpatul D.G., în cursul aceleași zile, prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, a întreținut raporturi cu victima M.L.M.”, se arată în comunicatul DIICOT.

Pe 17 aprilie 2019, ca urmare a refuzurilor Luizei de a mai fi victima violurilor repetate, Gheorghe Dincă a omorât-o în bătaie. „Inculpatul G.D. i-a aplicat, cu intenție, victimei M.L.M., multiple lovituri puternice cu pumnii, vizând zone vitale ale corpului, respectiv capul și cutia toracică, în timp ce aceasta era imobilizată (legată de pat), lovituri care au condus la decesul acesteia”, spun anchetatorii. Ca să-și ascundă faptele, bărbatul „a ars cadavrul acesteia într-un butoi metalic pe care îl deținea în curtea locuinței sale. Cenușa, fragmentele osoase și celelalte resturi rezultate în procesul de incinerare au fost transportate și abandonate în vegetație, cel mai probabil la 18.04.2019, în liziera de pădure amplasată pe terenul Stațiunii de cercetare și dezvoltare agricolă Caracal”, transmite DIICOT.

Cazul Alexandra Măceşanu. Apelul la 112 care ar fi putut să îi salveze viața

Trei luni mai târziu, Gheorghe Dincă a devenit călăul unei alte tinere. Urmând același scenariu, bărbatul a oprit să ia „la ocazie” o altă adolescentă, pe Alexandra Măceşanu.

„În 24.07.2019, în jurul orelor 10:00-10:15, în timp ce se afla pe raza comunei Dobrosloveni, judeţul Olt, inculpatul D.G. a observat-o pe victima M.M.A., în vârstă de 15 ani, și prin inducere în eroare, iar ulterior prin răpire și constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, a recrutat-o, folosind un pretext fals, în sensul că s-a oferit să o transporte cu mașina proprie, “la ocazie”, spre liceul Mihai Viteazul din Caracal”, spun procurorii.

În zona liceului, Gheorghe Dincă a oprit mașina, dar în loc să o lase pe tânără să coboare, a imobilizat-o și a legat-o cu cureaua de la pantalonii săi de centura de siguranță a banchetei din spate, la fel ca și în cazul Luizei.

„Inculpatul a transportat victima, cu autoturismul, la locuința sa din municipiul Caracal, judeţul Olt (prin răpire, contrar voinței victimei care s-a opus și a strigat după ajutor), aceasta fiind în imposibilitate să coboare întrucât era legată de bancheta din spate, iar portierele și geamurile nu puteau fi deschise din interior ca urmare a modificărilor aduse de inculpat. Pe drum acesta a aruncat telefonul victimei în zona strada Ștrandului din mun. Caracal”, arată datele din dosar.

Timp de două zile, adolescenta de 15 ani a fost supusă unor chinuri greu de imaginat: legată, bătută și violată de repetate ori. „În zilele de 24 și 25 iulie 2019 inculpatul a adăpostit victima, prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală, în locuința sa, ținând-o imobilizată de pat cu un lanț, legată la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini și la picioare cu sfoară/bandă adezivă în scopul exploatării sexuale în interes propriu, fapt care, potrivit legii, realizează conținutul constitutiv al infracțiunii de „trafic de minori'”, transmite DIICOT. Pentru a le induce ideea că adolescenta ar fi plecat voluntar din țară, Gheorghe Dincă a vorbit la telefon, pe 25 iulie 2019, cu familia Alexandrei. Procurorii descriu în detalii ce a urmat în acea zi tragică de joi.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, la 25.07.2019, în jurul orelor 12:00, după ce a telefonat familiei victimei minore, pentru a induce ideea că aceasta a părăsit voluntar teritoriul României, inculpatul a revenit la locuința sa, unde se afla sechestrată victima M.M.A.. Observând că aceasta a reușit să-și desfacă lanțul cu care era legată de pat, să își scoată banda adezivă de la ochi (fără a putea să se elibereze de sfoara groasă de la picioare) și că ținea în mână un telefon vechi găsit în cameră, având o atitudine total schimbată (victima minoră efectuase mai multe apeluri la SNAU 112, de pe telefonul găsit în camera inculpatului), lovindu-se și de refuzul categoric al victimei de a se mai supune tratamentului degradant și violurilor repetate, cu intenție, i-a aplicat acesteia cel puțin o lovitură cu pumnul în zona capului și în timp ce se afla întinsă la pământ, a sugrumat-o cu ambele mâini, cauzându-i astfel decesul”, arată datele de la dosar.

În jurul orei 13:00, după ce a omorât-o pe Alexandra, Gheorghe Dinică „a ars cadavrul victimei, punându-l în același butoi metalic pe care îl deținea în curtea locuinței sale și pe care îl folosise și în cazul victimei precedente. Cenușa și resturile osoase au fost depistate în acest butoi, în dimineața zilei de 26.07.2019, la orele 06:00, cu ocazia percheziției domiciliare efectuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal”, transmite DIICOT.

Verdict final în cazul Caracal, după 4 ani 

La 4 ani de la comiterea celor două crime care au șocat România, instanța a dat un verdict final în cazul Caracal. Gheorghe Dincă a fost condamnat definitiv, marți, la 30 de ani de închisoare pentru omor calificat, trafic de persoane şi alte infracţiuni în cazul dispariţiei adolescentelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu. Amicul său, Ştefan Risipiţeanu, a primit 12 ani de detenție pentru viol.

Sursă: digi24.ro