CÂȚI OLTENI ȘI-AU GĂSIT O SLUJBĂ, ÎN LUNA IANUARIE

0
111

Peste 100 de olteni şi-au găsit un loc de muncă, în luna ianuarie, datorită programelor implementate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt.

Prin acordarea serviciilor de mediere, dar şi prin organizarea de cursuri de formare profesională, în meserii solicitate pe piaţa muncii, în prima lună a anului, s-a reuşit încadrarea a peste 100 de persoane. „În prima lună a anului au fost încadrate în muncă 130 de persoane”, a precizat purtătorul de cuvânt al AJOFM Olt, Elena Iordache.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de 31 ianuarie 2021, 66 au peste 45 de ani, 15 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 19 au între 25 și 35 de ani, iar  30  sunt tineri sub 25 de ani.

În funcţie de rezidenţă, 67 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar  60  persoane sunt din mediul rural.

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă, arată că cele mai multe au studii liceale (50), urmate de cele cu studii gimnaziale (20), profesionale (28), 11 fiind cu studii universitare.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Olt in prima lună a anului 2021, 63 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Olt.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în prima lună a anului 2021, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1.194 persoane.