Casă făcută scrum, în plină iarnă

0
309

O locuință a fost distrusă aproape în totalitate din cauza unui incendiu izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din sobă.

Evenimentul s-a produs în această după-amiază, în orașul Balș, strada Popa Șapcă, iar pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii de la Garda Balș, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

La sosirea echipajelor, locuința, cu suprafața de aproximativ 30 de metri pătrați, compusă din două camere, ardea generalizat.

Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat aproximativ o oră.

Au ars mobilier, materiale textile, tavanele celor două camere de locuit și acoperișul casei, pe circa 30 de metri pătrați.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost jarul căzut din sistemul de încălzire.

Pentru prevenirea unor evenimente nedorite, recomandăm cetăţenilor să monteze pe pardoseală, în faţa uşiţei de alimentare a sobei cu combustibil, o bucată de tablă cu dimensiuni de aproximativ 0,50 x 0,70 m, să nu introducă în sobe lemne cu lungimea mai mare decât focarul, să nu lăse uşa de la focar deschisă, să nu supraîncălzească sobele, să nu folosească sobe sau alte mijloace de încălzire cu defecțiuni sau improvizaţii și să supravegheze permanent mijloacele de încălzire pe timpul funcţionării.