Casa de Pensii Olt a reluat activitatea de relații cu publicul. Ce măsuri trebuie respectate

0
398

Casa Județeană de Pensii (CJP) Olt anunţă redeschiderea relaţiilor cu publicul. Accesul se va face doar în baza unor măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus, cum ar fi respectarea distanței sociale și obligativitatea utilizării măștilor de protecție. În schimb audiențele și consilierile de specialitate se vor realiza în continuare telefonic sau prin email.

 Având în vedere trecerea de la starea de urgență la starea de alerta, începând cu data de 15.05.2020 Casa Judeteana de Pensii Olt reia activitătile privind acordarea de relatii la ghișeele instituției zilnic de luni pâna joi între orele 8,00 -16,30, astfel: Ghiseul nr.2 depuneri cereri pentru acordare ajutoare de deces(insotite de documentatia necesara). Plata ajutorului de deces se va efectua în continuare prin cont bancar sau prin serviciile postale; Ghișeul nr.3 depuneri cereri de deschidere a drepturilor de pensie/ modificari drepturi de pensie(insotite de documentatia necesara). Activitatea  se va rezuma strict la depunerea acestora și la primirea numărului de înregistrare; Ghiseul nr.6 depuneri cereri pentru eliberarea formularului utilizat în relatia cu R.F.Germania – Notificarea calitatii de neasigurat în sistemul de securitate socială din Romania”, se arată într-un comunicat remis de Casa Județeană de Pensii Olt.

Plata contribuției de asigurări sociale pentru persoanele care au încheiat contract de asigurare socială în baza Legii nr.263/2010 se va efectua prin virament bancar în contul IBAN ROTREZ50622210304XXXXX, cod fiscal 13603453, beneficiar Casa Județeană de Pensii Olt, cu precizarea datelor de identificare ale platitorului: nume, prenume, CNP, sau prin mandat poștal cu precizarea datelor de identificare ale platitorului.

Activitățile de acordare audiențe și consilierile de specialitate se vor realiza în continuare telefonic sau prin email .

Informatiile solicitate de petitionari vor fi oferite telefonic de luni până joi orele 8.00-16.30, iar pentru ziua de vineri între orele 8.00-14.00 sau la adresele de e-mail cjpolt@rdslink.ro sau petitii@cjpolt.ro.

Numerele de telefon la care ne puteți contacta sunt: 0249.411.634 si 0249.414.647. În vederea desfășurării controlate a activității de relații cu publicul, începând din data de 15.05.2020 au fost luate următoarele măsuri: asigurarea afluxului controlat al publicului  în spatiul destinat; folosirea produselor dezinfectante;respectarea distanței sociale și obligativitatea utilizării măștilor de protecție. Pentru  faptul că serviciile instituției noastre se adreseaza cu preponderență segmentului vulnerabil de populație ( peste 65 ani) în scopul protejarii acestora și pentru  evitarea contactului  fizic direct și respectarea distanței sociale corespunzatoare recomandăm folosirea în continuare a mijloacelor de comunicare folosite pe perioada stării de urgenta și anume poșta electronica și site-ul instituției de unde se pot descărca formularele necesare, se mai arată în comunicatul CJP Olt.