Care sunt firmele cu cele mai mari profituri din Piatra-Olt

0
978

Cele mai profitabile firme cu sediul social în Piatra–Olt care susțin bugetul local al oraşului au avut în 2017 un profit net cumulat în valoare de aproape șase milioane de lei RON, conform datelor oferite de către Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Olt, la solicitarea Gazeta Oltului, din situaţiile financiare obţinute de la Ministerul Finanţelor Publice. 

 Firma cu cel mai mare profit net în 2017 a fost Mineralport SRL, societate care are ca obiect de activitate comerțul cu ridicata al materialului lemnos și al materialelor de construcții și echipamentelor sanitare. Societatea a reușit să se claseze pe locul I cu un profit net de 2.328.174 RON. Locul doi în ierarhia celor mai tari firme din orașul Piatra Olt, este ocupat Prolyte Products Ro SRL al cărui domeniu de activitate este fabricarea de construcții metalice și părți componente ale structurilor metalice. Societatea olandeză a reușit  să obțină un profit de 2.052.021 RON. Ramar Group Construct SRL care are ca domeniu de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale s-a clasat în 2017 pe poziția a treia cu un câștig net de 290.794 RON.

Pe locul patru în topul celor mai tari investitori, după profitul net, se află Auto Motor Mc Sistem SRL (intermedieri în comerțul cu produse diverse) cu un profit net de 263.846 RON. Locul cinci în topul firmelor cu cele mai mari profituri în 2017 este ocupat de Prolyte Sales East Europe SRL care are ca obiect de activitate comerțul cu ridicata nespecializat. Societatea a obținut anul trecut un profit de 259.175 RON.

Pe locul șase al clasamentului se regăsește Kap Trans Express 24 SRL (transporturi rutiere de marfă) cu un profit net de 181.959 RON. Locul șapte este ocupat de Lombac Construct SRL care are ca obiect de activitate comerțul cu ridicata al materialului lemnos și al materialelor de construcții și echipamentelor sanitare cu un profit net de 179.754 RON. Locul opt în ierarhie este deținut de Ciobi Alessi Trans SRL societate care se ocupă cu intermedieri în comerțul cu produse diverse cu un profit net înregistrat în 2017 de 173.004 RON. Pe penultima poziție în top zece se află societatea Marconf SRL care are ca domeniu de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase cu un câștig net de 152.723 RON. Topul se închide cu societatea Ferma Ion Marian SRL care are ca obiect de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si a plantelor producătoare de semințe oleaginoase cu un profit net obținut anul trecut de 108.090 RON. „ Profitul net înregistrat de primii zece profesionişti din Registrul Comerţului Olt, cu sediul social în Piatra Olt, conform datelor din situaţiile financiare pentru anul 2017 obţinute de la Ministerul Finanţelor Publice totalizează 5.989.540 RON”, a precizat Claudia Liana Jurge, directorul Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul.

Ilie Bîzoi