Carantină de noapte, la Studina. Restricții și în alte localități din județ

0
379

Pentru că incidența a crescut dramatic în ultimele 24 de ore, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a adoptata, luni, 27 septembrie, o nouă hotărâre, fiind impuse noi restricții în mai multe localități din județ. Autoritățile au decis carantina de noapte pentru Studina, unde incidența este de 7,77 cazuri la mia de locuitori, măsura se aplică de marți, 28 septembrie.

Au fost adoptate următoarele măsuri:

I. Localitățile din judeţul Olt unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 7,5/1.000 de locuitori: Studina (rata de incidenţă – 7,77/1.000 de loc.).

  1. Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20,00 – 5,00, cu excepția deplasărilor în interes profesional, pentru asistență medicală, a persoanelor care sunt in tranzit sau pentru îngrijirea copilului sau a vârstnicilor.

2.Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în intervalul orar 5,00 – 18,00;

  1. unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane şi rutier de mărfuri îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.
  2. Localitățile din judeţul Olt unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori: Traian (rata de incidenţă – 6,28/1.000 de locuitori).

Pentru această localitate se aplică, începând cu data de 28.09.2021, pe lângă măsurile prevăzute de anexele nr. 2 și 3 din H.G. nr. 932/2021, cu modificările şi completările ulterioare, și următoarele măsuri specifice:

  1. se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20,00 – 5,00, cu excepţia deplasărilor în interval profesional, pentru asistență medicală de urgență, a celor care sunt în tranzit, sau pentru îngrijirea bătrânilor și a copiilor.
  2. se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5,00 – 18,00;
  3. se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness.

III. Localitățile din judeţul Olt unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori: Traian (rata de incidenţă – 6,27/1.000 de loc.), se aplică și următoarele măsuri specifice:

1.se interzice organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte;

  1. se interzice organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in;

3.se interzice organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale;

4.se interzice organizarea de  activităţi recreative şi sportive desfăşurate în aer liber

5.este interzisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri);

  1. este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor;

7.activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități;

8.este interzisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci;

  1. se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness;
  2. este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc;
  3. este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de administrare a piscinelor interioare.

III. Localitățile din judeţul Olt unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1000 de locuitori: Făgeţelu (rata de incidenţă – 5,13/1.000 de locuitori), Tătuleşti (rata de incidenţă – 5,02/1.000 de locuitori), Ipoteşti (rata de incidenţă – 4,61/1.000 de locuitori), Vâlcele (rata de incidenţă – 4,49/1.000 de locuitori) Găvăneşti (rata de incidenţă – 4,34/1.000 de locuitori) Oboga (rata de incidenţă – 4,29/1.000 de locuitori), Izbiceni (rata de incidenţă – 3,70/1.000 de locuitori), Corabia (rata de incidenţă – 3,50/1.000 de locuitori), Dobreţu (rata de incidenţă – 3,42/1.000 de locuitori), Pleşoiu (rata de incidenţă – 3,26/1.000 de locuitori), Fălcoiu (rata de incidenţă – 3,25/1.000 de locuitori), Gârcov (rata de incidenţă – 3,16/1.000 de locuitori), Vlădila (rata de incidenţă – 3,08/1.000 de locuitori) şi Icoana (rata de incidenţă – 3,02/1.000 de locuitori) se aplică și următoarele măsuri specifice:

  1. în spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate, testate sau care au trecut prin boală în ultimele trei luni.
  2. organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, celor cu test negativ în 72 de ore sau care au trecut prin boală în ultimele trei luni.
  3. organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleiași familii sau reprezintă grupuri de până la 4 persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate, care au trecut prin boală sau care au un test negativ în ultimele 72 de ore.
  4. organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate, testate sau care au trecut prin boală.
  5. se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber, cu excepția celor cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună, în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, după caz, cu ministrul tineretului și sportului, ministrul mediului, apelor și pădurilor sau ministrul agriculturii și dezvoltării rurale;
  6. se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri) cu un număr de participanți de maximum 200 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp. Participarea este permisă doar celor vaccinați, trecuți prin boală sau care au un test negativ.
  7. se permite organizarea de cursuri de instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior și de maximum 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite prin ordinul ministrului sănătății. Participarea este permisă doar celor care dețin certificat verde, adică sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală.
  8. se permite organizarea de cursuri de instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior și de maximum 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite prin ordinul ministrului sănătății. Participarea este permisă doar celor care dețin certificat verde COVID.
  9. se permite, în condițiile Legii nr. 60/1991, republicată, organizarea de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă certificat verde COVID.
  10. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00—2,00. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, care au trecut prin boală sau care au un test negativ.
  11. măsura prevăzută la pct. 10 se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent;
  12. activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00—2,00, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  13. activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;
  14. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care dețin certificatul verde COVID.
  15. activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spații închise este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5,00—24,00. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate, testate sau care au trecut prin boală.
  16. activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00—2,00. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;
  17. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi cosum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în interiorul centrelor comerciale este permisă numai în zonele de consum delimitate faţă de restul spaţiului public şi amenajate în acest scop. Accesul în zonele de consum astfel delimitate şi amenajate este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2                                                                                                                                                                  IV. Localitățile din judeţul Olt unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 2/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori: Vişina (rata de incidenţă – 2,99/1.000 de locuitori), Mărunţei (rata de incidenţă – 2,96/1.000 de locuitori), Călui (rata de incidenţă – 2,86/1.000 de locuitori), Cungrea (rata de incidenţă – 2,84/1.000 de locuitori) Balş (rata de incidenţă – 2,76/1.000 de locuitori), Redea (rata de incidenţă – 2,74/1.000 de locuitori), Izvoarele (rata de incidenţă – 2,65/1.000 de locuitori), Şopârliţa (rata de incidenţă – 2,59/1.000 de locuitori), Obârșia (rata de incidenţă – 2,55/1.000 de locuitori), Urzica (rata de incidenţă – 2,49/1.000 de locuitori), Scărişoara (rata de incidenţă – 2,32/1.000 de locuitori), Potcoava (rata de incidenţă – 2,30/1.000 de locuitori), Vitomireşti (rata de incidenţă – 2,20/1.000 de locuitori), Scorniceşti (rata de incidenţă – 2,14/1.000 de locuitori), Curtişoara (rata de incidenţă – 2,11/1.000 de locuitori) şi Priseaca (rata de incidenţă – 2,30/1.000 de locuitori), se aplică următoarele măsuri specifice:
  1. în spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;
  2. organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate, au test negativ sau care au trecut prin boală.

3.se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber, cu excepția celor cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, după caz, cu ministrul tineretului și sportului, ministrul mediului, apelor și pădurilor sau ministrul agriculturii și dezvoltării rurale;

  1. organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție;
  2. organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleiași familii sau reprezintă grupuri de până la 4 persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate, testate sau care au trecut prin boală.

6.se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior, cu respectarea normelor de protecție sanitară. La stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani;

7.se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) cu un număr de participanţi de maximum 300 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, au trecut prin boală sau prezintă un test negativ.

  1. se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri) până la capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore sau se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;
  2. se permite organizarea de cursuri de instruire şi workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, cu un număr de participanţi de maximum 150 de persoane în interior şi de maximum 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii de protecţie şi cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătăţii, dacă incidenţa cumulată la 14 zile în judeţ/localitate este mai mare de 2/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori;
  3. se permite organizarea de conferinţe cu un număr de participanţi de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii de protecţie şi cu respectarea normelor de sănătate publică;
  4. se permite organizarea de mitinguri şi demonstraţii cu un număr de participanţi de maximum 100 de persoane, cu respectarea purtării măștii de protecție, dezinfectarea mâinilor, respectarea regulilor de igienă colectivă.
  5. activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00—2,00 în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 2/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.