Caracalul, capitala comediei româneşti

-Regal teatral la Caracal, în cadrul Festivalului de Comedie, ediţia a XIX-a

0
291

Timp de cinci Caracalul va deveni capitala comediei româneşti. Un număr de zece trupe de teatru vor susţine, începând de miercuri 15 noiembrie, mai multe spectacole în cadrul Festivalului de Comedie, ajuns deja la cea de-a XIX-a ediţie, desfăşurat în perioada 15-19 noiembrie, pe scena Teatrului Naţional din Caracal. Evenimentul este organizat de Primăria Caracal şi Consiliul Local în colaborare cu Centrul Cultural Municipal.

Trupele prezente în cadrul acestui festival de comedie sunt: Teatrul „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea, Teatrul Municipal Caracal, Teatrul „Colibri” Craiova, Teatrul „Traian Grozăvescu” Lugoj,  Teatrul „Dan Alexandrescu” Roman, Teatrul „Din Culise” Reghin, Teatrul „Redoute” Brașov, Teatrul „Albinuțele” Brașov, Teatrul de Artă București şi Teatrul „Excelsior” București.

Teatrul „Anton Pann”  din Râmnicu Vâlcea deschide, miercuri 15 noiembrie, de la ora 10.00, festivalul cu piesa „Rățușca cea urâtă”  (intrarea este 7 lei), pentru ca de la ora 18.00, Teatrul Municipal Caracal să pună în scenă  piesa „Tinerețea noastră”  (intrarea este 10 lei). Cea de-a doua zi a manifestărilor va cuprinde două evenimente teatrale, de la ora 11.00 piesa „Frumoasa din pădurea adormită”, jucată de actorii teatrului „Colibri” din Craiova  (intrarea 7 lei) şi de la ora 18.00 „Haide, ucide-mă, dragoste!”, spectacolul Teatrului „Traian Grozăvescu” Lugoj  (intrarea este10 lei). Vineri, 17 noiembrie 2017, vor avea loc două reprezentaţii: mai exact, de la ora 11.00, se va juca piesa „Muzicanţii din Bremen” (intrarea este 7 lei), protagonişti fiind actorii Teatrului „Dan Alexandrescu” din Roman,  de la ora 16.30 spectacolul „D ale carnavalului” (intrarea este  10 lei), al aceleiaşi trupe, de la ora 18.00 spectacolul „Acul cumetrei Gurton” (intrarea este 10 lei) al trupei Teatrului „Din culise” din Reghin, iar de la ora 19.30 va avea loc ultima reprezentaţie a zilei susţinută de trupa „Redoute” din Braşov, intitulată „Peşcăruşul” (intrarea este 10 lei).

În cea de-a patra zi a festivalului, scena Teatrului municipal din Caracal va găzdui de la ora 11.00 piesa de teatru „Cele trei fire de aur”, reprezentaţia trupei de teatru „Albinuţele” din Braşov (intrarea este şapte lei). Seara se va încheia cu piesa „Un bărbat şi mai multe femei”, spectacol jucat de artiştii Teatrului de Artă din Bucureşti, de la ora 18.00 (intrarea este 25 de lei). Programul festivalului se încheie duminică, 19 noiembrie, cu ultimele două reprezentaţii. De la ora 11.00, „Pinochio”, piesa trupei Teatrului „Traian Grozăvescu” din Lugoj ( intrarea este 7 lei), iar de la ora 18.00 „Interzis sub 18 ani!”, pusă în scenă de actorii Teatrului „Excelsior” din Bucureşti ( intrarea este 25 de lei). Preţul unui abonament este de 70 lei (abonamentul nu include spectacolele pentru copii).

 

Ilie Bîzoi