CAO deschide noi șantiere. Investiții în 25 de localități

0
552

Proiectul cu finanțare europeană „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020″ a intrat în linie dreaptă.

Astfel, vineri, 25 septembrie, a fost semnat contractul de lucrări pentru extinderea rețelelor de canalizare pentru comunele Șerbănești și Crâmpoia, în valoare de 31 milioane lei, prin care este extinsă rețeaua de canalizare cu 20 de kilometri la Șerbănești și cu 16 kilometri la Crampoia.

Extinderea lucrărilor va avea loc și la Drăgănești-Olt și Dăneasa.

„Săptămâna viitoare, vom semna contractul de lucrări pentru extinderea rețelelor de apa si canalizare pentru Drăgănești Olt și Dăneasa, în valoare de 32 milioane lei. La Drăgănești Olt se va extinde rețeaua de apă cu 19 kilometri și rețeaua de canalizare cu 16 kilometri. La Dăneasa se va extinde rețeaua de apă cu aproximativ 15 kilometri”, se arată într-un comunicat al CAO.

Totodată, au fost emise ordinele de începere a lucrărilor pentru Piatra-Olt – Găneasa și Vișina, iar firmele care au câștigat licitațiile pregătesc organizarea șantierelor.

„La Piatra Olt se va extinde rețea de canalizare cu 20 de kilometri, la Găneasa cu 5,3 kilometri, iar la Vișina cu 15, 5 kilometri”, a explicat Cătălin Ușurelu, director general al Companiei  de Apă Olt.

Contractul pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și apă uzată din municipiul Slatina este în curs de semnare, valoarea contractului fiind de aproximativ 97 milioane lei.

„Rețeaua de apă se va extinde cu 10,10 kilometri și se va reabilita pe 26, 04 kilometri, iar rețeaua de canalizare se va extinde cu 23, 71 kilometri. Se vor reabilita și 30, 28 kilometri rețea de aducțiune. Contractul pentru construirea unui depozit de nămol, lângă  Stația  de Epurare Slatina, este  în evaluare, valoarea acestuia fiind de 12 milioane lei. Tot în evaluare este și contractul pentru construirea celor două stații de tratare a apei de la  Slatina, valoarea contractului fiind de 52 milioane lei”, a mai spus Cătălin Ușurelu.

În noiembrie, se vor depune ofertele pentru atribuirea contractului  pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare din municipiul Caracal, valoarea acestuia fiind de 110.450.411 lei.

Rețeaua de apă se va reabilita pe 53 de kilometri și se va extinde cu 7,4 kilometri, iar rețeaua de canalizare se va reabilita pe 13, 66 kilometri și se va extinde cu 18, 66 kilometri. Contractul  pentru reabilitarea stației de epurare de la Caracal, investiție in valoare de 37 milioane lei este în analiză.

Contractul pentru extinderea rețelelor de apă din Scornicești este în evaluare, investiția pe care Compania de Apă Olt o va face aici fiind de 28 milioane lei. Rețeaua de apă se va extinde cu 20 de kilometri, iar rețeaua de canalizare cu 20,7 kilometri.

Tot în evaluare este și contractul pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și apă uzată din Corabia, contract cu o valoare de aproximativ 54 milioane lei. Rețeaua de apă se va extinde cu 17 kilometri, rețeaua de canalizare cu 31 kilometri și se vor reabilita 15,5 kilometri de rețea de canalizare.

În evaluare se află și contractele pentru extinderea stațiilor de epurare din Corabia și Vișina.

Contractul pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare din Potcoava este și el în evaluare. Compania de Apă Olt va investi la Potcoava 30 de milioane lei pentru extinderea a 27 ,3 kilometri rețea de apă și 11,5 kilometri rețea de canalizare.

În evaluare se află și contractele pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare pentru aglomerările Rusănești- Tia Mare- Izbiceni- Giuvărăști, Băbiciu- Scărișoara- Gostavățu, Fărcașele- Dobrosloveni.

Pentru Balș, licitația celor două contracte pentru extinderea si reabilitarea rețelelor de apă și canalizare va fi lansată în octombrie, valoare acestora fiind de aproximativ 73 milioane lei. Rețeaua de apă se va reabilita pe 17, 54 kilometri, rețeaua de canalizare pe 8,12 kilometri și se va face extinderea cu 5,3 kilometri a rețelei de apă și cu 4,53 kilometri a rețelei de canalizare.

Și contractele pentru îmbunătățirea facilităților de tratare a apei pentru Corabia, extinderea stației de tratare a apei din Balș, construirea stațiilor de epurare de la Șerbănești, Schitu, Tia Mare, Rusănești, Fărcașele și Scărișoara sunt în  analiză.

Prin Proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020″ care are o valoare de 240 de milioane de euro, Compania de Apă Olt va face investiții în 25 de localități din județul Olt.

„Colegii mei din cadrul Unitătii de Implementare a Proiectului din cadrul Companiei de Apă Olt lucrează intens atât la birou, cât și pe teren pentru ca, în cel mai scurt timp, să deschidem șantierele în toate cele 25 de localități unde vom face investiții în modernizarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare. Obiectivul nostru este să avem o infrastructură modernă în municipii și orașe, să oferim oltenilor apă de cea mai bună calitate și să le aducem la poartă rețelele de apă și canalizare. Noi suntem parte din fiecare comunitate”, a conchis Cătălin Ușurelu.