CAO: APIC SPUNE O POVESTE, DE ZIUA MONDIALĂ A APEI

0
158
Ziua mondială a apei se marchează anual la 22 Martie. Cu acest prilej, Apic, prietenul copiilor din tot județul Olt va spune o poveste pentru toți cetățenii. Povestea se axează pe importanța apei și a eforturilor pe care oamenii trebuie să le facă pentru protejarea resurselor de apă.
Mesajul din acest an, de Ziua Mondială a Apei este „FII SCHIMBAREA PE CARE VREI SĂ O VEZI FIECARE PICĂTURĂ/GEST CONTEAZĂ”
Mesajul pornește de la o veche poveste a populației Quechua din Peru despre o pasăre-colibri care încearcă să stingă un uriaș incendiu de pădure ducând în cioc câteva picături de apă. Atunci când aceasta este întrebată cum crede că poate stinge incendiul din pădure, aceasta îi răspunde: ”Eu îmi fac partea mea. Fiecare picătură contează!”.
Campania declanșată de Un-Water,  agenția internațională care  include instituțiile care lucrează pe probleme de apă și canalizare, îi încurajează astfel pe oameni să fie ca pasărea colibri, adică să facă tot ce stă în propriile puteri pentru a ajuta la rezolvarea crizei apei și a salubrității.
În anul 2015, omenirea s-a angajat să respecte obiectivul de dezvoltare durabilă, asumându-și astfel promisiunea că, până în anul 2030, fiecare dintre noi să beneficieze de o apă de bună calitate și de servicii de salubritate în condiții de siguranță.
De aceea, trebuie să schimbăm modul în care utilizăm, consumăm și gospodărim apa în viața voastră de zi cu zi. Acesta este angajamentul pe care fiecare dintre noi și-l poate lua pentru a proteja resursa de apă din punct de vedere calitativ și cantiativ. 
„FIECARE GEST CONTEAZĂ” este și mesajul Companiei de Apă Olt arunci când facem apel la protejarea surselor de apă, la colectarea deșeurilor care nu trebuie aruncate în rețeaua de canalizare a orașelor și comunelor!
 Și noi spunem că  INVESTIȚIILE DE AZI PE CARE COMPANIA DE APĂ OLT AZI, SUNT PENTRU SĂNĂTATEA, SIGURANȚA ȘI CONFORTUL DE MÂINE!” transmite CAO.
În cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”, Compania de Apă Olt realizează investiții de 240 milioane de euro, în reabilitarea și extinderea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare din 25 de localități din județul Olt.