Când vom avea următoarele zile libere

0
501

S-a aflat totul. Autoritățile au făcut anunțul despre următoarele zile libere oferite de stat. Mai mult, cei care vor munci atunci, vor fi recompensați.

Vești immense pentru milioane de români care muncesc la stat. S-a aflat care este următoarea zi liberă. Au trecut Rusaliile, care au adus două zile libere pentru angajați, iar următoarea zi liberă este pe 15 august, joi, de Adormirea Maicii Domnului. Aceasta înseamnă că luna iulie nu aduce nicio zi liberă legală pentru angajați. Cei care au muncit de Rusalii trebuie să primească compensații, conform legislației muncii, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat.

Joi, 15 august, când creștinii celebrează Adormirea Maicii Domnului, va fi zi liberă, stabilită prin lege. Pentru că pică joi, este posibil, ca și în alți ani, ca Guvernul să acorde și vineri liber, pentru a face punte cu weekend-ul, urmând ca ziua de vineri, 16 august, să fie recuperată ulterior.

Ultimele zile libere au fost de Rusalii, 16-17 iunie. Luna iulie, din păcate pentru angajați, nu conține nicio zi liberă prin lege. Există și angajați care nu-și pot lua liber, prin natura meseriei (spitalele, poliția, transportul în comun etc.). Salariaților care nu pot beneficia de această zi liberă li se va asigura compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile, confirm legii.

Zile libere până la sfârșitul anului

15 august (joi) – Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie (sambata) – Sfantul Andrei

1 decembrie (duminica) – Ziua Marii Uniri

25 decembrie (miercuri)  – Craciun

26 decembri (joi) – Craciun

Sursa: capital.ro