CANALIZARE ȘI REȚEA DE GAZE PENTRU BALȘ

0
190
Cătălin Rotea, primarul orașului Balș, a anunțat că toate locuințele din oraș vor fi racordate la rețeaua de gaze și canalizare. Aceste investiții sunt rezultatul unui sondaj de opinie efectuat în 2020, atunci când 24% dintre cetățeni au susținut că principala problemă a orașului Balș este reprezentată de rețeaua de canalizare și 18% au menționat rețeaua de gaze naturale ca problemă principală.
În ceea ce privește lucrările de extindere a rețelei de canalizare: se lucrează în momentul de față pentru extinderi pe str. Crizantemelor și str. Tudor Vladimirescu (Vârtina) și se vor continua lucrările pe str. Luncii. Am semnat toate contractele de lucrări pentru extinderea canalizarii integral în Vârtina, pe toate străzile din Corbeni si Romana, precum si pe străzile Cuza Vodă, Popa Șapcă, Măceșului, Mărășești, Mihail Drumeș, Bradului și Cometa. Aceste lucrări vor începe în funcție de starea vremii, în urmatoarea perioadă. În ceea ce privește cartierul Spineni, se lucrează la studiul de fezabilitate pentru alimentare cu apă și canalizare.
Rețeaua de gaze a fost deja extinsă pe străzile: Mihai Viteazu (până la intrare în Corbeni),  Mihail Drumeș, Salcâmilor, Ciocârliei, Viilor și Luncii. Am semnat contractele de lucrări pentru extinderea rețelei de gaze naturale pe străzile 1 Decembrie prelungire, Cometa, Măceșului, extindere Frații Buzești, Macului, Mainesti, Spineni, Stejarului si Petre Pandrea – peste calea ferată. Pentru cartierele Corbeni și Romana, așteptăm semnarea contractului de finanțare la Ministerul Dezvoltării. 
Știu că aceste lucrări presupun un disconfort maxim pentru voi, săpături, noroi, subtraversări, drumuri impracticabile, dar acestea sunt chestiuni inerente unor astfel de lucrari dificile, care trebuiau facute de acum 10 ani. Toate drumurile vor fi aduse la starea lor inițială, după terminarea lucrărilor și vă încurajez să-mi sesizati orice chestiune tehnică improprie care ține de constructori (lucrări nesemnalizate, lucrări care prezintă deficiențe etc).” a transmis edilul.