Campanie de informare a populației cu privire la măsurile de prevenire a incendiilor produse în gospodăriile

0
86

Persoanele în vârstă reprezintă o categorie vulnerabilă, iar statisticile arată faptul că acestea devin frecvent victime ale incendiilor produse la locuințe.

Chiar dacă temperaturile sunt în această perioadă neobișnuit de ridicate, pe timpul nopții acestea scad frecvent sub pragul de îngheț, iar majoritatea cetățenilor folosesc în aceasta perioada diverse surse pentru încălzirea locuințelor.

Din grijă pentru bunicii noștri, duminică, 26 ianuarie, pompierii din cadrul Inspecției de Prevenire și cei din subunitățile de intervenție au desfășurat o campanie de informare a populației cu privire la măsurile de prevenire a incendiilor produse la gospodăriile populației.

Grupul țintă au fost persoanele în vârstă, iar pompierii s-au deplasat în localitățile Coteana, Mărunței, Izvoarele, Găneasa, Pleșoiu, Strejești, Schitu, Șerbănești, Vâlcele, Valea Mare, Iancu Jianu, Scornicești, Potcoava, Redea, Osica de Sus, Stoenești și Vișina, în special în târguri și lăcașuri de cult și le-au reamintim cetățenilor principalele măsuri de prevenire, dar și cauzele care conduc la izbucnirea incendiilor din aceasta perioadă a anului.

Prevenirea situațiilor de urgență reprezintă o componentă esențială a activității instituției noastre, iar cu ajutorul dumneavoastră putem reduce considerabil numărul situațiilor de urgență.