Campania electorală s-a încheiat!

0
219

Campania electorală pentru alegerile locale s-a încheiat sâmbătă dimineaţa, la ora 7:00, oltenii și nu numai fiind aşteptaţi duminică la urne să îşi aleagă primarii, preşedinţii de consilii judeţene, consilierii locali şi judeţeni.
Potrivit datelor transmise de către Prefectura Olt, în cele 112 localități din județ au fost organizate 380 de secții de votare, din care 121 sunt în cele două municipii și în cele șase orașe.
Potrivit Autorității Electorale Permanente cele mai multe secții de votare vor fi amenajate în: Slatina -48; Caracal-17; Corabia-14; Balș-13; Scornicești-11; Drăgănești-7; Piatra Olt-7 și Potcova-4. Cele mai puține secții vor fi în localitățile: Bălteni, Bucinișu, Dobroteasa, Drăghiceni, Grădinile, Gura Padinii, Ipotești, Nicolae Titulescu, Oporelu, Optași-Măgura, Osica de Jos, Perieți, Priseaca, Seaca, Sîmburești, Șopârlița, Vădastra și Vișina Nouă, câte o secție pentru fiecare localitate.
Sunt 362.446 olteni care au drept de vot la Alegerile locale din 27 septembrie, fiind tipărite câte 399.638 de buletine de vot pentru președintele CJ Olt, consilieri județeni, consilieri locali și primari.
Mandatele actualilor aleşi locali, care trebuiau să expire în iunie, au fost prelungite. Decizia a fost luată având în vedere că, în contextul epidemiologic actual, alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale nu puteau fi organizate deoarece operaţiunile preelectorale şi electorale nu se puteau realiza fără riscuri majore la adresa sănătăţii publice şi fără încălcarea măsurilor dispuse de autorităţile medicale.