Cadre didactice din Italia, Turcia, Letonia şi Lituania, prezente la Caracal, la deschiderea oficială a programului Erasmus +

0
584

Luni, 23 octombrie 2017, a avut loc deschiderea oficială a evenimentului de formare pe termen scurt a cadrelor didactice din cadrul proiectului Erasmus+ ”ITC for minimizing dropouts”, susținut de Colegiul Tehnic „Matei Basarab” Caracal.  

Timp de cinci zile, în perioada 23-27 octombrie 2017, mai multe cadre didactice din cinci țări partenere (Letonia, Italia, Turcia, Lituania și România) vor face cunoștință cu obiceiurile și tradițiile romanațene, prezentate și găzduite de primăriile comunelor Cezieni și Dobrosloveni.  De asemenea, vor participa la un schimb de bune practice privind educația antreprenorială a elevilor, specifice fiecărei țări partenere.

La evenimentul de deschidere care a avut loc în sala Teatrului Naţional din Caracal alături de directorul Colegiului Tehnic „Matei Basarab”, Marina Samiee,  au participat primarul municipiului Caracal, Liviu Radu, viceprimarul Octavian Stănescu, inspectorul general şcolar al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Ion Adrian Barbulete,  Toma Pruna, inspector şcolar zonal, city-managerul orașului, Cristina Pencu și Octavian Dănuţ Toma, șeful Serviciului Programe Strategii de Dezvoltare. De asemenea, la eveniment au fost prezenți directori de licee și școli din localitate, precum și coordonatori de proiecte europene.

Pentru mine, ca primar al acestui oraș, este un lucru deosebit de îmbucurător faptul că unul dintre colegiile noastre și vorbim acum despre dumneavoastră, Colegiul Tehnic «Matei Basarab» este partener, încă de anul trecut, în proiectul «ITC for minimizing dropouts» din cadrul Programului Erasmus+. Utilizarea eficientă a Tehnologiilor Informaționale și de Comunicație în vederea creșterii interesului tinerilor pentru învățare și cooperare cu scopul de a reduce abandonul şcolar este un mod de abordare foarte bine gândit. În același timp sper ca schimbul de bune practici între cele cinci școli partenere, din România, Letonia, Lituania, Italia și Turcia sa aibă rezultatele scontate. Provocarea şcolilor participante de a afla cum să sprijine acei tineri care au tendinţa de abandon şcolar¸ oferind sprijin optim, ar putea reduce considerabil numărul elevilor cu risc de abandon școlar. Vă doresc sincer ca în urma acestui proiect, problemele legate de abandonuri și motivele acestora să poată fi identificate, iar posibilele soluții și recomandări să fie colectate pentru rezolvarea problemelor mai sus amintite”, a declarat edilul şef al municipiului Caracal, Liviu Radu.

Ilie Bîzoi