Cadastru gratuit, în patru comune din Olt

0
782

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt anunță începerea lucrărilor de cadastru în patru comune din județul Olt.

ANCPI a semnat contracte de prestări servicii pentru 228 de loturi (care reprezintă 228 de comune) dintre cele 240 atribuite în urma licitației.

Printre acestea se numără și patru comune din județul Olt: Bobicești (cu o suprafață de 3.240 hectare), Fărcașele (2.943 hectare), Radomirești (4.628 hectare) și Tia Mare (3.447 hectare).

„În județul Olt, dintre cele 22 de comune care beneficiază de finanțare europeană pentru realizarea cadastrului, una este finalizată (Milcov), iar alte trei sunt în lucru (Dăneasa, Dobrosloveni și Sprâncenata). Pentru celelalte 14 comune (Bălteni, Bârza, Cezieni, Cilieni, Crâmpoia, Drăghiceni, Găneasa, Mihăești, Optași-Măgura, Priseaca, Scărișoara, Slătioara, Stoenești și Tătulești) care au rămas neatribuite, ANCPI va iniția o nouă procedură de licitație”, au transmis reprezentanții OCPI Olt.

Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) și sunt gratuite pentru cetățeni. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020.

ANCPI este beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, care completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de cadastru pentru 5.758.314 de hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este de 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 de euro – cofinanțare de la bugetul de stat.

foto: arhivă, prezentare generală