Cabinete veterinare, în comunele și orașele mici

0
230

Vești bune pentru crescătorii de animale din comunele și orașele mici. În aceste localități, medicii veterinari pot să deschidă cabinete, ajutându-i astfel pe oameni să-și trateze animalele și păsările într-un mediu adecvat. În ce condiții se pot deschide aceste cabinete veterinare ne va explica Florin Barbu, președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților:

”Am dezbătut și votat, în ședința Comisiei pentru Agricultură, Proiectul de Lege privind transmiterea unor bunuri imobile destinate activităților de asistență sanitar-veterinară, aflate în proprietatea privată a statului, în administrarea consiliilor locale.

UAT-urile vor avea posibilitatea să acceseze fonduri europene și să doteze aceste clădiri, multe aflate în paragină, pentru a putea fi folosite pentru activități sanitar – veterinare.
Primarii nu au voie să schimbe destinația acestor imobile, nu au voie să le vândă și nu pot să le închirieze decât medicilor veterinari.
În acest fel, medicii veterinari pot să deschidă cabinete în comunele și orașele mici, pentru că au infrastructura necesară, iar oamenii își pot trata animalele și păsările, la ei acasă, în cabinete veterinare moderne.
În acest fel, modernizam și îmbunătățim calitatea vieții în satele din România!” a precizat deputatul Florin Barbu.