Braconieri, prinși de polițiștii Secției Găneasa

0
462

Polițiștii olteni au depistat în trafic doi bărbați care transportau aproape 100 de kg de pește. Acesta provenea din braconaj piscicol.

 Acționând pentru prevenirea si combaterea faptelor de braconaj piscicol, îndreptate împotriva habitatelor piscicole, a colectării, transportului şi comercializării ilegale a produselor rezultate din activităţile ilegale de pescuit, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr 6 Găneasa au depistat în trafic două persoane care transportau cu un autoturism o cantitate de pește, motivând că l-au pescuit.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că cele 2 persoane ar fi capturat peștele în avalul barajului Strejești, folosind 300m de plase de pescuit multifilament și o barcă pneumatică.  Plasele de pescuit au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi depuse la Camera de Corpuri Delicte, din cadrul Poliției municipiului Slatina. Cantitatea de 93 de kg pește, din speciile caras, somn și șalău a fost predată unei societăți comerciale, din municipiul Slatina, urmând ca această să fie valorificată în condițiile legii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, inspector principal Alexandra Dicu.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit și pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura