BOTAN, NOUL ȘEF AL JANDARMERIEI OLT

0
1191

Așa cum se vehicula în unele cercuri și prin ‘târg”, relațiile avute cu anumite personaje importante din politică l-au ajutat pe Botan să câștige concursul pentru ocuparea postului de șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Olt, concurs ce a avut loc la București în ziua de miercuri, 22 Septembrie.

Examenul oral a făcut diferența, și astfel Botan a obținut media 9,44, în timp ce contracandidatul său, Radu 8.71.

Din 2018, Emanuel Botan (44 de ani) a fost învestit adjunct al șefului Grupării de Jandarmi Mobile Frații Buzești Craiova, după ce a promovat concursul pe post. Anterior, din 2000 până în 2017, Botan a lucrat în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt.

Postul din fruntea Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt este vacant din aprilie 2021, când inspectorul șef, colonelul Tudorel-Dorel Drejoi, a predat comanda unității și a trecut în rezervă. Colonelul avea o carieră militară de 32 de ani, iar în ultimii zece s-a aflat la comanda Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt. După pensionarea lui Drejoi, conducerea interimară a IJJ Olt a fost preluată de colonelul Marian Boată, ofițer cu experiență de peste 30 de ani în structurile Jandarmeriei Române.

 

P. C.