Bilanț pentru Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Olt

0
341

Pe 21.01.2019, la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt, în prezenţa domnului comisar şef Răboj Nicu Florian, adjunct al şefului Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu şi a autorităţilor locale, a avut loc şedinţa de bilanţ privind activitatea desfăşurată în anul 2018.

Domnul comisar Ungureanu Marius, șeful Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Olt a prezentat materialul de analiză al activității serviciului pe anul 2018, modul cum s-a acţionat pentru gestionarea problematicii specifice zonei de competenţă pentru combaterea infracţionalităţii  transfrontaliere, precum și modul în care s-a asigurat supravegherea şi controlul traficului naval la frontiera de stat.

Serviciul Teritorial a organizat şi desfăşurat acţiuni şi misiuni, atât independent cât şi împreună cu organele de cooperare, în vederea prevenirii şi combaterii faptelor circumscrise infracţionalităţii transfrontaliere. De asemenea, s-a remarcat o cooperare permanentă pe criterii eficiente cu organele similare ale R. Bulgaria pentru gestionarea problematicilor specifice comune, cu respectarea legislaţiei în vigoare.

S-au organizat mai multe activităţi cu impact mediatic major în an centenar, care au fost desfăşurate în vederea omagierii momentelor de referinţă din istoria neamului, tradiţiei poporului român şi simbolurilor naţionale, prin depunerea de coroane.

De asemenea, a fost asigurat un climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă, transparenţă şi deschidere către cetăţean pentru menţinerea imaginii instituţiei într-o lumină favorabilă.