BALȘ: S-A INAUGURAT O NOUĂ FABRICĂ

0
3620

Ziua de 15 mai 2024 va rămâne în istoria orașului Balș datorită inaugurării unității de producție de filtre: Hengst Filtration.

La acest eveniment  de rang înalt au fost prezenți: Ministrul Economiei Radu Oprea, ministrul Agriculturii Florin Barbu, parlamentarii Marius Iancu, Emil Albotă și Liviu Voiculescu, primarul oraşului Balş, Cătălin Rotea, președintele CJ Olt Marius Oprescu, vicepreședinții Ionuț Ivan și Virgil Delureanu și subprefectul Cosmin Floreanu.

Gazdele evenimentului au fost reprezentanții companiei din Germania.

În prezent, 45 de persoane și-au găsit un loc de muncă în cadrul fabricii de la Balș. În viitorul apropiat, conducerea intenționează să angajeze 500 de salariați.

Mă bucur că suntem cu toți astăzi aici, la inaugurarea unei investiții importante pentru orașul Balș. Acum patru ani zile, când Cătălin Rotea și-a preluat mandatul de primar al orașului Balș, și-a propus ca proiectele lui să devină realitate și și-a mai propus ca Balșul să devină un mediu propice marilor investiții. Iată că după patru ani de zile, majoritatea proiectelor lui au devenit realitate, iar mediul propice a fost creat. Și iată, în urma acestor lucruri, este a doua mare investiție care duce la crearea de noi locuri de muncă la Balș.

O investiție importantă, o investiție care pe lângă locuri de muncă și o sustenabilitate a activității economice și a plus valorii în orașul Balș, mai produce un lucru, produce încredere în administrația publică locală și județeană că putem fi un partener de încredere și de dialog în realizarea marilor investiții în orașul Balş și în județul Olt. Felicit pe cei de la Hengst că au ales orașul Balș și județul Olt pentru această investiție. Îi asigur de sprijinul și susținerea noastră în toate acțiunile pe care le vor întreprinde, care înseamnă dezvoltarea durabilă a comunității noastre. Sunt convins că astăzi nu sărbătorim doar deschiderea acestei fabrici și sărbătorim o colaborare frumoasă care cu siguranță va aduce plus valoare comunității noastre. Felicitări și mult succes!”, a declarat Marius Oprescu, preşedintele CJ Olt.

Ați luat o decizie foarte înțeleaptă, cei de la Hengst, de a fi prezenți aici la Balș. Până la urmă, Balșul este pe coloana vertebrală a industriei auto din România, între Pitești și Craiova, pe infrastructură nouă, într-o zonă foarte dinamică a României. Mai mult decât atât, așa cum arată cifrele statistice publicate astăzi, de către Institutul Național de Statistică, România are una dintre cele mai mari creșteri economice din Europa, 1,8%, spun economiștii. Economiștii spun că în următorii 7-8 ani, România va avea cea mai mare creștere economică din UE, iar eu ca inginer spun foarte sincer că nu vreau să-i dezamăgim pe economiști, să avem acest mediu dinamic de afaceri astfel încât companii ca Hengst să poată să facă profit, să angajeze cât mai mulți oameni. Ca social-democrat mă uit nu doar la partea de profit, mă uit la faptul că începeți cu 40 de angajați, că veți crește până la sfârșitul anului la 100 de angajați și că vă propuneți ca într-o perioadă foarte scurtă să reușiți să ajungeți undeva la 500 de lucrători aici în Balș, lucru care îl va face foarte fericit pe domnul primar, pentru că bugetul domniei sale va fi mai mare, ceea ce va însemna că poate să vină cu servicii sociale mai bune pentru toți locuitorii din Balș, inclusiv pentru lucrătorii dumneavoastră de aici de la Hengst. Am mai făcut o remarcă, și vorbeam cu domnul director general, Hengst este o companie de familie. Companiile de familie din Germania sunt, dacă vreți, cele mai rezistente, reziliente, care dau o putere deosebită economiei Germaniei. Și mă gândeam și vorbeam cum să facem să transferăm această experiență și către IMM-urile din România, pentru că la 20-30 de ani, la prima schimbare de generație a celor care au început o afacere, să rămâi o firmă de familie este ceva care vorbește despre valorile pe care acea companie le are. La companii precum Hengst, care au venit și au inovat, având foarte multă cercetare, foarte multă inovare în spate, veți vedea că au aceste valori profunde pe care sunt convins că le vom împărtăși și aici în România, aici la Balș.”, a declarat Radu Oprea, ministrului Economiei.