BALȘ: MĂDĂLINE, AU DISPĂRUT… STATUILE!

1
964

Incredibil, cele 15 statui, de aproape 1.000 de euro bucata au fost date jos și zac, depozitate, la căldură în sera primăria Balș.

Acest grup statuar, făcut dintr-o rășină specială care imită bronzul era așezat în fața primăriei din Balș cu vedere la drumul național care tranzitează localitatea.

În mijlocul grupului se afla o fântână arteziană li cele 15 statui reprezentau personalități locale (13) și pe Petru cel Tânăr și Mihail Drumeș.

Bălșenii au constatat, de-a lungul timpului că acest grup de statui, numit ”Statuile lui Mădălin” nu-și au locul în fața sediului primăriei. Sunt considerate un kitsch și dau naștere la tot felul de comentarii negative. Avem, un Proiect de reabilitare și modernizare a centrului orașului, a parcurilor și montarea unor stâlpi moderni de iluminat, iar cablurile vor fi trecute în subteran. Platoul din zona ”casa Tineretului” va fi legat de Parcul de lângă primărie, va fi mult mai frumos cu dotări moderne pe placul  tinerilor și copiilor. Deci, vor dispărea statuile, pe care probabil, le vom amplasa prin parcuri și în alte locuri publice. Acum le avem depozitate într-un loc sigur, la ”sere” și vor fi una din investițiile faimoase ale fostului primar, Mădălin Teodosescu.” a transmis Rotea.

Lucrările de modernizare și amenajările din zonă centrală a Balșului sunt efectuate de o societate locală (SC UNIRERSA STAR SRL) sun atenta supraveghere a șefului de șantier, ing. Ovidiu Tănase.

Acesta a preluat de curând investiția, în subcontractare după ce o firmă slătineană de construcții a regiversat nejustificat lucrările drept pentru care Primăria Balș a reziliat contractul.

Pentru lucrări, termenul final de execuție este în vară și credem că, dacă se lucrează în acest ritm (peste 30 de oameni) acesta se va executa la timp.

P. Calciu

1 COMENTARIU

Comments are closed.