Autoturism sustras din Marea Britanie, găsit într-o gospodărie din Olt

0
683

Într-o curte din localitatea Dobrosloveni, polițiștii olteni au depistat o maşină pentru care era emisă o alertă internaţională. Proprietarul gospodăriei s-a ales cu dosar penal.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în urma unei informări primite de la autoritățile britanice prin intermediul canalelor de cooperare polițienească internațională, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din județul Olt, deține la domiciliul său, un autoturism reclamat ca fiind sustras din Marea Britanie la data de 22 februarie 2021.

Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că pentru autoturismul respectiv există o alertă de urmărire internațională, emisă de autoritățile din Marea Britanie, la data de 13 iulie.

Până ca autoritățile britanice să emită această alertă, bărbatul, de 36 de ani, este bănuit că ar fi adus în România autoturismul și l-a înmatriculat pe numele său.

Valoarea prejudiciului cauzat este de 24.000 de lire sterline”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Olt.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, fiind dispusă măsura indisponibilizării autoturismului și a numerelor de înmatriculare, în vederea continuării cercetărilor.