ATENȚIE! Veste proastă pentru sute de români: Cine sunt cei care NU vor avea salariul mărit din ianuarie 2019

0
517

Nu orice salariat sau viitor salariat care are studii superioare va obține automat salariul minim de 2.350 de lei, de la 1 ianuarie 2019.

Nu se încadrează situaţiile în care lipseşte vechimea minimă sau dacă angajatul are studii în alt domeniu decât cel pentru care sunt necesare studiile pentru ocuparea postului respectiv

De la 1 ianuarie, salariul minim pentru cei încadraţi pe funcţii pentru care sunt prevăzute studii superioare va fi 2.350 de lei, dacă au cel puţin un an de zile vechime în domeniul studiilor respective, stabileşte Hotărârea Guvernului nr. 937/2018.

Este important de ştiut că a avea studii superioare înseamnă a avea o diplomă de absolvire care să ateste finalizarea acelor studii. Un student care se angajează, chiar dacă o face în domeniul studiilor, este încă în formarea studiilor respective.

Și, cu toate astea, nu oricine are studii superioare va trebui să primească, de la 1 ianuarie, acest salariu minim de 2.350 de lei.

Cei care nu se încadrează în Legea respectivă sunt cei care au: Lipsa vechimii de un an în domeniul studiilor prevăzute pentru funcţia respectivă, vechimea de un an realizată în alt domeniu, salariatul care ocupă o funcţie în alt domeniu decât studiile sale şi angajatul care ocupă un post part-time, scrie avocatnet.ro.

Sursa: capital.ro