Asociația Pro Infrastructură: „Constructorul UMB a reușit să avanseze cu marcajele și restul finisajelor, în ciuda vremii proaste”

0
203

Centura Ocolitoare a Balșului, care face parte din Drumul Expres Craiova-Pitești, va fi deschisă circulației joi, 21 aprilie. Totodată, sunt șanse mari ca și Centura Ocolitoare a Slatinei să fie inaugurată până la începutul lunii iunie.

Asociația Pro Infrastructură a precizat că muncitorii constructorului UMB au reușit să avanseze cu marcajele și restul finisajelor, deși a ploua abundent în ultimele zile.

„Conform informațiilor noastre de ultimă oră, constructorul UMB a reușit să avanseze cu marcajele și restul finisajelor, în ciuda vremii proaste, cei 16 kilometri și ceva dintre nodurile Balș Vest (Spineni) și Slatina Vest (Piatra Olt/Găneasa) urmând să fie inaugurați pe 21 aprilie”, se arată într-o postare pe pagina de socializare a Asociației Pro Infrastructură.

Totodată, sursa citată solicită ca segmentul de drum Piatra-Olt-Valea Mare, care cuprinde și Centura ocolitoare a Slatinei, să fie deschis cel mai târziu la finalul lunii mai, început de iunie, iar șoferii să scape definitiv de coșmarul traversării municipiului Slatina și Balșului.

Când circulăm pe restul de 24 de kilometri ai tronsonului 2? Perfect fezabil în aproximativ o lună de zile, în condițiile în care al doilea pod feroviar peste DEx12 din zona Găneasa va fi executat sub trafic și în nodul Valea Mare (Slatina Est) vor fi construite rapid girațiile și două bretele de intrare/ieșire. Solicităm antreprenorului general și oficialilor din Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere să facă toate demersurile tehnice și birocratice pentru a da drumul traficului pe segmentul Piatra Olt-Valea Mare, cel târziu la final de mai, început de iunie, astfel încât șoferii să scape definitiv de coșmarul traversării orașelor Slatina și Balș, iar localnicii să respire aer (mai) curat!”, mai arată sursa citată.

sursa foto: facebook Asociația Pro Infrastructură