Aplicaţia GRATUITĂ care te alertează în caz de CUTREMUR: VEZI AICI cum poţi să o INSTALEZI pe telefonul tău

0
305

Cutremurul de 5,8 grade acare a avut loc duminică dimineaţă a ridicat multe semne de întrebare deoarece românii nu au primit niciun mesaj de avertizare din partea RO-ALERT. Pentru cei care vor, însă, să fie imediat informaţi despre cutremure, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a pus la dispoziţie mai multe canale în aplicaţia de mesagerie Telegram, prin care se pot primi alerte pe telefonul mobil atunci când se produce un cutremur.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), persoanele care doresc să fie alertate în caz de cutremur îşi pot instala gratuit aplicaţia de mesagerie Telegram, apoi să caute „@alertacutremur_bot”, adică robotul INCDFP care va transmite alertele, şi apoi să urmeze paşii indicaţi. Instrucţiunile sunt similare atât pentru telefoanele cu Android cât şi pentru iPhone/iPad/iPod, arată ZF.

În total, sunt puse la dispoziţie 4 canale de alertă şi unul pentru unul pentru educaţie seismică.

Alertele pot fi personalizate în funcţie de frecvenţa de primire, sunet sau prioritate. Pentru a personaliza notificările primite pentru un canal, de ex. M<5 care este adresat cutremurelor cu magnitudine de peste 5 pe scara Richter, trebuie dat click pe numele canalului.

Sursa: b1.ro