Anunt important pentru șoferi! Noile modificări ale Codului Rutier au intrat în vigoare

0
748

Noile modificări ale Codului Rutier vor intra în vigoare începând de vineri, 15 februarie. Una dintre aceste modificări se referă la persoanele care au vârsta peste 16 ani şi care vor să conducă un moped sau un triciclu. Potrivit legislaţiei în vigoare, aceste persoane vor avea nevoie de permis de conducere pentru categoria AM.

Alte modificări de referă la modul în care şoferii se comportă în trafic. Sancţiunile sunt drastice şi pot merge până la suspendarea permisului de conducere, potrivit romaniatv.net

Șoferii agresivi în trafic vor primi drept pedeapsă luarea permisului pentru 90 de zile. De asemenea, șoferii care se fac vinovaţi pentru un accident rutier nu vor mai primi dovadă de circulaţie, iar permisul de circulaţie le-ar putea fi suspendat timp de trei luni.

Conform noului Cod Rutier, unele amenzi au crescut de 10 ori, iar când este vorba de consum de alcool, dacă se depășește o anumită limită, se poate ajunge după gratii. O îmbibaţie alcoolică cuprinsă între 0,2 -0,5 g/l alcool pur în sânge îi aduce șoferului o amendă prevăzută în clasa a V-a de sancțiuni (de la 21 la 50 de puncte – amendă) și o suspendare a permisului de 180 de zile.

Totodată, şoferii care utilizează telefonul mobil în trafic, în timp ce conduc, riscă să primească o amendă de 1.600 lei.

Amenzile prevăzute în Noul Cod Rutier sunt între 4.080 și 9.600 lei pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 60 de kilometri, în care se produc și pagube materiale, la care se adaugă și suspendarea permisului pe o perioadă de un an de zile. În cazul în care accidentul se soldează și cu victime, perioada pe care se suspendă permisul este de doi ani.

Sursa: evz.ro