Angajații de la TMK Artrom, un nou protest în Capitală

0
358

Angajații de la TMK Artrom organizează acțiuni de protest în Piața Victoriei, pe 9 iunie, în intervalul orar 11.00-14.00. Aproximativ 300 de salariați ai companiei din Slatina vor solicita rezolvarea situației.

Cartel Alfa, Filiala Olt, a anunțat că protestele vin în contextul în care nu s-a reușit deblocarea conturilor TMK Artrom.

„Nu s-a reușit deblocarea conturilor TMK Artrom S.A., de către Guvernul României prin emiterea Ordonanței de urgență promisă a fi promulgată, în vederea efectuării de plăți esențiale pentru continuarea activității comerciale a societății, respectiv pentru plata drepturilor salariale ale angajaților, plata furnizorilor și a instituțiilor de credit. Nu s-a intervenit pentru scăderea prețului energiei electrice la un nivel rezonabil pentru continuarea activităților specifice de producție, un alt factor de risc ce afectează grav întreaga economie”, a transmis reprezentantul CNS Cartel Alfa, Filiala Olt, Cristel Ioțu.

TMK-ARTROM se confruntă cu mari probleme, după ce conturile i-au fost blocate, în contextul conflictului din Ucraina. Astfel, 2.400 de angajați, atât de la Slatina, cât și de la Reșița, și-au primit cu o întârziere de aproape două săptămâni salariile, conturile TMK-Artrom fiind blocate, societatea având la începutul lunii martie acționariat rusesc.

ANAF a decis pe 11 aprilie, acordarea unor derogări pentru compania TMK-ARTROM, pentru o perioadă de 60 de zile, ce au permis continuarea activității fără alte blocaje.