Amenzi de 44.000 de lei pentru oltenii care nu au rămas izolați

0
460
Specialiștii de la DSP Olt au recoltat 29 probe pentru  determinarea infectiei umane cu noul coronavirus, din care patru au fost recoltate de la persoane carantinate, cu rezultate negative, iar 25 probe de la  persoane care au intrat in contact cu cazul confirmat de la Suceava.
Dintre persoanele izolate la domiciliu, pacientul din Caracal a avut prima probă pozitivă, însă următoarele două au fost negative. Bărbatul este și acum internat la Spitalul de Boli Infecțioase Craiova.

În perioada de supraveghere, Serviciul de Control în Sănătate Publică a aplicat sancțiuni persoanelor care nu au respectat măsura de izolare la domiciliu cu privire la prevenirea răspândirii virusului COVID -19. Astfel, au fost date trei averismente și cinci amenzi contravenționale, în valoare de 44.000 de lei.
Numărul total de persoane intrate în autoizolare, de la începutul perioadei de supraveghere, în județ sunt 744, din care 231 au ieșit din monitorizare. Sunt în continuare 57 de persoane aflate în carantină, doi olteni fiind confirmați cu COVID 19.