Clădirea Detașamentului de Pompieri Caracal, reabilitată termic şi energetic

0
368
Anual, la 28 februarie, se sărbătorește Ziua Protecției Civile din România, eveniment ce rememorează momentul istoric în care s-a înfiinţat Apărarea Pasivă din România prin Înaltul Decret Regal nr. 468 din 28 februarie 1933, care aproba Regulamentul de funcţionare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene. Protecţia Civilă, componentă a apărării naţionale, cuprinde un complex de măsuri pentru ocrotirea populaţiei, a bunurilor materiale în caz de război, calamităţi sau catastrofe şi asigură condiţiile necesare supravieţuirii acestora.
În cadrul conferinței de presă susținută cu prilejul acestei zile, inspectorul şef al ISU Olt, colonelul Adrian Tănase, a anunțat că în prezent se execută lucrări la clădirea Detașamentului de Pompieri Caracal privind reabilitare termică şi energetică, termenul de finalizare a lucrărilor fiind decembrie 2023, iar fondurile sunt asigurate din fonduri europene, nerambursabile.
Prin proiectul “Viziune 2020”, IGSU a achiziţionat, în lunile septembrie si decembrie 2022, două autospeciale de stingere cu apă şi spumă 10.000 litri marca Renault, cu tracțiune 6×6, care au fost operaționalizate la Detaşamentul de pompieri Slatina şi Staţia de pompieri Scorniceşti.
Prin proiectul desfășurat de Consilul Județean Olt și municipalitatea Dolna Mitropolia, Consiliul Judetean Olt a achizitionat o autospecială de stingere cu capacitate crescută a rezervorului 9000 litri marca Renault, care a fost operaționalizată în cadrul Detașamentului Slatina – Garda de Intervenție Vișina.
De asemenea, din fodurile Consiliului Județean Olt s-au executat lucrări de întreținere a spațiilor de cazare și garare, dar și reparații curente la echipamentele și autospecialele aflate în dotarea ISU Olt.
Unitatea este asigurată cu un număr de 96 vehicule aflate în exploatare și alocate la drepturi, din care 85 aparținând unității și 11 vehicule sunt date în folosința unității.