Alte 97 de locuri pentru carantină sunt pregătite pentru oltenii care vin din străinătate

0
445

Numărul oltenilor care se întorc din străinătate a crescut considerabil, de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. Pentru că toți cei care revin în județ de peste hotare trebuie să fie plasați în carantină, autoritățile au identificat alte 97 de locuri pentru carantină.

„În cursul zilei de astăzi, prefectul județului Olt, împreună cu președintele Consiliului Județean Olt și reprezentanți ai autorităților implicate din cadrul C.J.C.C.I., au efectuat o analiză cu privire la aplicarea, la nivelul județului Olt, a prevederilor art. 1, alin. (2) din H.G. nr. 201/2020, potrivit căruia ”(…) autoritățile administrației publice locale au obligația de a asigura spații special amenajate pentru carantină (…)”. Astfel, au fost identificate noi spații de carantină instituționalizată, urmând a fi operaționalizate un număr de 97 de locuri”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

Autoritățile se așteaptă ca numărul oltenilor care revin în județ să crească.

„Având în vedere numărul ridicat de persoane care intră pe teritoriul României din zonele afectate de Covid-19, cu domiciliul în județul Olt, și pentru care trebuie asigurată carantinarea instituționalizată în județul de domiciliu, este necesar un efort susținut, comun, al tuturor autorităților cu responsabilități în prevenirea răspândirii infecției cu Covid-19, pe toată durata stării de urgență”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Olt.

Număr total de persoane aflate în monitorizarea DSP Olt, de la începutul perioadei de supraveghere este de 3.183, din care:
– Număr persoane izolate la domiciliu: 1941
– Număr persoane ieșite din autoizolare: 1242
– Număr persoane carantinate: 158 (220 de persoane intrate și 62 persoane ieșite, de la începutul perioadei de carantinare instituționalizată).
Potrivit autorităților, persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase.