Chesnoiu ia atitudine după ce Azomureș a anunțat că oprește producția de îngrășăminte!

0
378

Luni, 6 decembrie, Azomureș a anunțat că va opri temporar producția de îngrășăminte. Această decizie este luată din cauza prețului foarte mare la energie, gaz natural și energie electrică. În urma acestui anunț, ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunțat că acest subiect îl interesează în mod direct și va căuta soluții pentru a proteja munca fermierilor și pentru a preveni scăderea producției agricole:

”Sistarea temporară a producției de îngrășăminte a principalului producător de fertilizanți pentru agricultură, Azomureș, mă preocupă în mod direct.
Împreună cu colegii din Minister căutăm soluții pentru a proteja munca fermierilor, a preveni scăderea producției agricole și a limita scumpirea produselor agricole primare din recolta anului viitor.
Din datele specialiștilor, abandonarea fertilizării de bază cu azot ne va aduce pierderi în recolta viitoare de circa 30%.
Voi propune Guvernului o serie de măsuri urgente care să vină în sprijinul fermierilor pentru protejarea muncii lor și pentru menținerea producției agricole la un nivel care să acopere necesarul de consum al populației.
Soluții sunt și vor fi puse rapid în aplicare pentru a le oferi fermierilor stabilitate, iar românilor acces la produse românești, la prețuri rezonabile!” a precizat Chesnoiu.