Alro va construi împreună cu CE Oltenia centrala pe gaze de la Ișalnița

0
324

Alro anunţă că a fost declarată ca fiind „investitorul selectat” în urma unei licitaţii publice organizate de Complexul Energetic Oltenia (CEO) pentru a construi împreună o centrală electrică pe gaz, la Işalniţa, de 850 MW.

Acest parteneriat va oferi Alro oportunitatea de a-si diversifica modelul de afaceri, deoarece securitatea aprovizionarii cu energie electrică reprezintă o necesitate pentru industria aluminiului și va sprijini planurile de dezvoltare pe termen lung ale Grupului într-un mediu de afaceri plin de provocări”, a declarat Marian Năstase, președintele Consiliului de Administrație, Alro. „Deși este un efort foarte complex, suntem încrezători că va fi un proiect de succes având un partener puternic, CEO, care înțelege noile realități ale pieței energetice și demonstrează că știe să se adapteze la acestea”, a precizat președintele Consiliului de Administrație al Alro Marian Năstase.

CEO și ALRO vor negocia înființarea unei societăți cu capital mixt de tip „Special Purpose Vehicle” (SPV) care va construi o centrala electrică pe gaze naturale de 850 MW, sub rezerva aprobărilor corporative ale ambelor companii. Aceasta va înlocui două instalații vechi (blocuri) pe carbune de 315 MW fiecare.