ALOCAŢII DE SUSŢINERE PENTRU SUTE DE PERSOANE DIN OLT

0
279

Peste 350 de şomeri din judeţul Olt au încasat, în 2020, indemnizaţii lunare în cuantum de 30% din valoarea şomajului, pentru că s-au încadrat în muncă înainte de expirarea perioadei de şomaj.

Potrivit prevederilor Legii 76 din 2002, persoanele care se angajează în perioada în care primesc indemnizaţie de şomaj beneficiază din momentul încadrării în muncă şi până la sfârşitul perioadei la care erau îndreptăţiţi să primească indemnizaţie de şomaj, de o sumă lunară neimpozabilă, în cuantum de 30% din indemnizaţia de şomaj.

Pentru astfel de măsuri cheltuielile sunt suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj. „În anul 2020, 351 de persoane au beneficiat de 30% din cuantumul indemnizației de șomaj pentru că s-au încadrat în muncă, înaintea expirării perioadei de şomaja precizat purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, Elena Iordache.

Acordarea acestor alocaţii reprezintă una din pârghiile prin care se poate interveni în reducerea şomajului de lungă durată.