AGENȚI ECONOMICI DIN OLT, SANCȚIONAȚI DE INSPECTORII SANITARI VETERINARI

0
248

Depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, nerespectarea programului propriu de autocontrol, manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare și echipament de protecţie incomplet sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de către inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt, în urma controalelor desfășurate recent la mai mulți agenți economici din județ.

Specialiştii DSVSA Olt au efectuat în luna ianuarie nu mai puțin de 51 de controale în domeniul igienei alimentare. Acestea au vizat modul în care operatorii din sectorul alimentar autorizaţi/înregistraţi sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor respectă condiţiile sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor referitoare la procesarea alimentelor de origine animală (carne, lapte, produse lactate, peşte, ouă) şi nonanimală (produse de panificaţie şi patiserie, legume-fructe), asigurarea trasabilităţii acestora, condiţiile de ambalare, transportul, depozitarea şi comercializarea acestora către consumatorul final.

În urma acestor acțiuni au fost constate o serie de nereguli care au fost sancționate de inspectorii sanitari veterinari.

Au fost depistate abateri de la normele sanitare veterinare, în special cele legate de  depozitare necorespunzătoare prin supraaglomerare şi nerespectarea programului propriu de autocontrol, pentru care au fost aplicate 2 două avertismente conform O.G. 2/2001 (un supermarket şi un restaurant din localitatea Slatina). A fost aplicată o sancţiune contravenţională conform H.G. 984/2005, cu modificările şi completările ulterioare, în valoare de 1.200 lei, la o braserie din localitatea Corabia (manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare, echipament de protecţie incomplet)se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.