Agenți economici din Olt, amendați de inspectorii sanitari veterinari

0
185

Etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, precum și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de către inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt, în urma controalelor desfășurate recent la mai mulți agenți economici din județ.

Specialiştii DSVSA Olt au efectuat în luna ianuarie mai multe acțiuni de control pentru a preîntâmpina apariția toxiinfecțiilor alimentare în rândul populației în urma consumului de produse alimentare de origine animală și nonanimală.

În acest sens, au verificate 129 de obiective: abatoare, unităţi de produse din carne, centre de ambalare ouă, depozite frigorifice, restaurante, braserii, fast-food-uri, pizzerii, laboratoare de cofetărie/patiserie, puncte mobile, supermarket-uri, magazine alimentare, magazine de desfacere a peştelui, carmangerii și măcelării.

Principalele nereguli constatate au fost: igienă şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare ; etichetarea necorespunzătoare ; lipsă monitorizare temperatură pentru spaţiile cu regim termic controlat ; dosare medicale ale angajaţilor cu termen depăşit  și nerespectarea programului de autocontrol. „ Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate cinci avertismente conform O.G. 2/2001 şi o sancțiune contravențională, conform H.G. 984/2005, cu modificările şi completările ulterioare, în valoare de 1.200 de lei (magazine alimentare) ”se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.