Adrian Chesnoiu: Facem inventarul terenurilor ADS, ca ele să fie concesionate sau arendate cu preponderență fermierilor români!

0
248

Ministrul Agriculturii, Adrian Chenosiu anunță un inventar al tuturor terenurilor de la Agenția Domeniilor Statului (ADS), care să fie cu preponderență concesionate sau arendate către fermierii români.

Șeful de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a răspuns astăzi,  joi – 15 decembrie, în marja Târgului de Crăciun organizat în curtea ministerului, la întrebarea dacă ar putea exista o măsură care să satisfacă revendicarea fermierilor care își doresc ca pământurile românești să fie date în arendă doar românilor.

”Este legea de modificare a Legii vânzării terenurilor, care a fost adoptată în 2020 și este pusă în aplicare. Prevede anumite referiri legate tocmai de încurajarea vânzării terenurilor către fermierii români, astfel încât să poată să beneficieze de aceste măsuri și tinerii, și românii care se întorc de afară. La nivel de Minister al Agriculturii, la ADS, Agenția Domeniilor Statului, o să facem un inventar al tuturor terenurilor care să fie cu prepoderență concesionat sau arendat către fermierii români”, a anunțat Adrian Chesnoiu.

Cu acest prilej, oficialul a pledat și pentru promovarea produselor românești.
”Eu vă spun că dacă toți consumatorii români vor fi îndreptați pentru a cumpăra cât mai multe produse românești, și mă refer aici nu numai la produsele agroalimentare pe care fermierii români le produc, ci la toate produsele pe care noi le fabricăm aici, în România, cu siguranță o să vedeți că și nivelul importurilor va scădea, va crește foarte mult calitatea produselor pentru că se reduce lanțul de aprovizionare și fermierii și producătorii români vor fi sprijiniți în acest fel”, a spus Adrian Chesnoiu, la deschiderea  Târgului de Crăciun din curtea MADR, potrivit b1tv.ro.

Sursă: www.agrointel.ro