Activitatea omului și politicianului Emil Albotă

0
261

Emil Florin Albotă s-a născut la data de , în Slatina, iar în prezent este deputat ales în 2020 din partea PSD. Politicianul a absolvit, în 1994, Liceu Teoretic „Ion Minulescu”, secția informatică. În 2000, a absolvit Facultatea de Construcții Civile, Industriale și Agricole, din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, cu specializarea „Metode avansate în calculul construcțiilor”.

În anul 2004, Albotă începe studiile de Doctorat în „Științe inginerești”, cu specializarea „Siguranța Construcțiilor și Inginerie Seismică”, iar doi ani mai târziu își va susține teza de Doctorat, cu titlul „Contribuții teoretice și aplicative privind fundamentarea conceptelor și criteriilor de elaborare a normelor de protecție seismică”.

Pe partea de politică, la alegerile din 2012, Albotă a candidat la funcția de primar al Municipiului Slatina, obținând postul de consilier local. În CV-ul social-democratului mai este trecut și faptul că a fost secretar de stat în Ministerul Educației Naționale. În 2020 a fost ales Vicepresedinte PSD în organizatia judeteana Olt, iar din 2016 este Membru BPJ al PSD în aceeași organizatie.

La capitolul activitate parlamentară, Emil Albotă se prezintă astfel; până în prezent, a avut 3 luări de cuvânt în tot atâtea ședințe, 4 declaratii politice depuse în scris, 17 propuneri legislative inițiate din care 2 au fost promulgate legi, 4 întrebari si interpelari și 5 moțiuni. Face parte din Comisia pentru transporturi şi infrastructură, dar și din următoarele grupuri: Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Slovacă, Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Slovenia și Grupul Parlamentar de prietenie cu Irlanda.