ACȚIUNI PREVENTIV – REACTIVE ALE POLIȚIȘTILOR DIN CADRUL SERVICIULUI DE INVESTIGARE A CRIMINALITĂȚII ECONOMICE OLT

0
150

Ieri, 20 iunie 2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au desfășurat o acțiune pentru verificarea respectării dreptului de proprietate intelectuală de către operatorii economici.

În cadrul activității, au fost vizați operatorii economici care comercializează articole vestimentare în cadrul unui complex din municipiul Slatina.

În urma controalelor, polițiștii au depistat 11 operatori economici care ar fi pus în circulație produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

În toate cazurile, a fost întocmit câte un dosar penal conform prevederilor Legii nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, republicată cu modificările și completările ulterioare.

În vederea continuării cercetărilor, au fost ridicate 205 articole vestimentare, în valoare de aproximativ 85.000 de lei.

La activități au participat și polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale, Poliției municipiului Slatina și Serviciului Criminalistic, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru impunerea respectării legislației din acest domeniu de către operatorii economici.