PATRON DE RESTAURANT DIN SLATINA, AMENDAT CU 30.000 DE LEI DE INSPECTORII DE MUNCĂ. VEZI MOTIVUL

0
654

Un patron de restaurant din municipiul Slatina, s-a ales cu amendă în valoare de 30.000 lei, dupa ce inspectorii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Olt au depistat că avea la munca trei persoane care, deși aveau contract de muncă cu timp parțial, prestau activitate în afara programului de lucru.

Potrivit șefului ITM Olt, inspectorul șef Cristian Ungureanu, nerespectarea timpului şi programului de lucru cuprins în contractul individual de muncă cu fracţiune de normă este aspru pedepsită de Legea nr. 53/2003, Codul Muncii, reprezentând un tip de muncă nedeclarată.

Conform legii, primirea la muncă a unuia sau a mai multor salariaţi în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial constituie contravenție și se sancționează cu amendă de 10.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată, fără a depăşi valoarea cumulată de 200.000 lei, cu posibilitatea contravenientului de a achita jumătate din amenda aplicată în termen de cel mult 15 zile de la data comunicării procesului-verbal de contravenție.