Acțiune fulger, în Slatina și Caracal

0
656

Polițiștii olteni au derulat, joi, 19 noiembrie, o amplă acțiune de control în Slatina și Caracal, oamenii legii urmărind dacă sunt respectate măsurile impuse în contextul stării de alertă.

Controalele au fost efectuate în cele două municipii ale județului, pentru că aici rata de infectare cu virusul COVID-19 este mai ridicată, dar și în comunele limitrofe Slatinei, respectiv Brebeni,  Găneasa și Curtișoara.

Acțiunea a durat două ore, fiind verificate 140 de societăți comerciale, dar și 60 de autovehicule.

„În doar două ore, cele 80 de efective angrenate în acțiune au  legitimat aproximativ 300 de persoane, controlat peste 60 de autovehicule și verificat 140 de societăți comerciale. Totodată, au fost efectuate peste 30 de verificări cu privire la legalitatea  transportului în comun de  persoane. Pentru o vizibilitate sporită,  au fost folosite aproximativ 40 de autospeciale cu semnalele luminoase în funcțiune”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Astfel,  au fost aplicate 87 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 9.500 de lei. Peste 50 de persoane care nu respectau măsurile de protecție pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2 au fost avertizate și li s-a pus în vedere ca, pe viitor, să poarte masca de protecție.