Achiziție în agricultura românească: Un important fermier din Olt cumpără o fermă zootehnică

1
1105

Nouă tranzacție în agricultura românească: Firma Eros N. Titulescu SA, controlată de unul dintre cei mai mari fermieri din Olt, preia o fermă zootehnică din județ, iar vineri achiziția a primit și avizul Consiliului Concurenței.

Eros N. Titulescu SA este o mare fermă din comuna Nicolae Titulescu, județul Olt. Compania este controlată majoritar de Gheorghe Florin Tiutiu, care este și primarul comunei și președinte al filialei Olt a Asociației Comunelor din România (ACoR). Acesta este unul dintre cei mai mari „latifundari” ai județului, cu cel puțin 3.000 de hecatre lucrate pe cele două ferme pe care le controlează: Eros și Iris Titulescu. Companiile sunt administrate de soția lui, Emilia Luminiţa Tiutiu, în condițiile în care funcția de primar îi impune anumite restricții de activitate în business lui Gheorghe Florin Tiutiu.

Eros N. Titulescu SA preia Eurospațial, o fermă de porci din comuna Tufeni, județul Olt. Eurospațial a avut, în 2021, o cifră de afaceri de 33,5 milioane de lei și a scos profit de 266.000 de lei, cu 81 de angajați.

Spre comparație, cumpărătorul, Eros N. Titulescu SA, a avut o cifră de afaceri de 33,8 milioane de lei și profit de 3,8 milioane de lei, cu un număr mediu de 28 de angajați, în anul 2021. Compania cultivă cereale, plante leguminoase și plante producătoare de semințe oleaginoase.

Într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, Consiliul Concurenței spune că „această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal”.

Sursă: www.startupcafe.ro

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.