AC DE CUPRU RAR, la Muzeul Județean Olt

0
239

Oltenii și nu numai, iubitori de cultură și de istoria unor obiecte interesante, din mai multe epoci istorice, descoperite pe teritoriul județului, sunt invitați la Muzeul Județean Olt pentru a admira Obiectul Săptămânii, un ac pentru prins părul, realizat din cupru, din perioada eneolitică, relativ rar întâlnit în cercetările arheologice din județul Olt.

În expoziția de arheologie a Muzeului Județean Olt se păstrează un ac pentru prins părul, realizat din cupru, din perioada eneolitică, relativ rar întâlnit în cercetările arheologice din județul Olt. Bara de cupru este circulară în secțiune. În această perioadă, cuprul se utiliza în special pentru realizarea obiectelor de podoabă sau de prestigiu, fiind mai rar întâlnit în cazul obiectelor de utilitate casnică. Restaurare: Ion Marinică. Foto: Cătălin Stancu.
Dimensiuni: L = 125 mm.
Context: Drăgănești-Olt; 1984; S I; c. 4; -0,60 m.
Datare: Eneolitic.
Vă invităm să vizitați Muzeul Județean Olt, pentru a afla istoria unor obiecte interesante, din mai multe epoci istorice, descoperite pe teritoriul județului.” a transmis arheologul Mihaela Bleoancă.