A murit slătineanca Corina Rizescu

0
2286

Corina Rizescu, fata care s-a luptat cu cancerul luni bune, a murit în această dimineață. Slătineanca împlinise sâmbătă 37 de ani.

Anunțul a fost făcut de soțul tinerei.

Zeci de slătineni s-au mobilizat și au ajutat-o financiar pe Corina în lupta ei cu cancerul.

În vara acestui an, în iulie, istovită de tratamente și anticipând sfârșitul, Corina a scris o ultimă postare pe pagina sa de socializare, după care și-a închis contul de Facebook.
Mesajul ei este impresionant. S-a gândit și le-a mulțumit celor care au ajutat-o să strângă bani ca să se trateze în Turcia, însă gândul ei era la copilul de doi ani, care a rămas acum fără mamă.
„În primul rând, vreau să vă mulțumesc tuturor pentru ceea ce ați făcut pentru mine și familia mea în toată perioada așa grea. Știu că mulți vă gândiți la mine și ați așteptat vești. Ei bine, veștile sunt următoarele: tumora este foarte agresivă și, în ciuda tuturor tratamentelor făcute + operație, ea a supraviețuit, a crescut și a făcut metastaze imense (7 la număr). Eu sunt foarte slăbită, dar merg înainte. Soluția este acum să fac din nou citostatice (altele decât cele făcute până acum), cu o rată de reușită de 10 la sută (paleativ sau curativ). Dacă acest tratament nu își va face efectul sau nu voi rezista, mai am câteva luni de trăit. Încheie prin a vă mulțumi, din nou, tuturor!!!! Vă mulțumesc! Rugați-vă pentru mine și pentru copilul meu!”, a scris Corina, în iulie, pe pagina sa de socializare.

Povestea Corinei este impresionantă. Drama slătinencei de 37 de ani a început în vara anului trecut. Fata s-a trezit cu o sângerare vaginală, la scurt timp fiind diagnosticată la Spitalul Slatina cu un cancer de col uterin, în fază incipientă, stadiul I B. A dat fuga la un renumit profesor din Capitală ca să o lămurească. Povestea Corinei este despre ignoranța unor medici extrem de căutați din centrele universitare, despre lipsa lor de timp, despre îmbuibarea lor, despre modul cum pacienții cu afecțiuni grave sunt puși pe drumuri, cu documentele în brațe, despre instituții subfinanțate. Așa a ajuns Corina să aibă un cancer extins, fiindu-i afectate mai multe organe. Fata a suferit o intervenție chirurgicală în martie în Turcia. Zeci de slătineni i-au sărit în ajutor și au donat pentru ca slătineanca să poată suporta costurile acestei intervenții chirurgicale la o renumită clinică din Turcia.