27 de fermieri olteni au cerut bani europeni pentru asigurarea culturilor

0
253

27 de fermieri olteni au solicitat Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Olt bani europeni pentru asigurarea culturilor. Astfel, s-au pus la adăpost pentru calamități fermieri din Corabia, Radomirești, Drăgănești-Olt, Rotunda, Icoana și Izbiceni, valoarea sprijinului nerambursabil solicitat fiind de aproximativ 38.000 de euro.

Agricultorii şi-au asigurat culturile de secetă, arşiţă, inundaţii, grindină, îngheţ, ploi torenţiale, furtuni, uragane şi tornade.

Sprijinul poate fi solicitat în baza submăsurii17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor”, sesiunea de depunere a cererilor fiind deschisă până pe 30 noiembrie, atât pentru culturile de toamnă aferente anului 2019, cât și pentru culturile de primăvară din acest an. Fondurile disponibile sunt de 15 milioane de euro, iar depunerea cererilor de finanțare se poate face online.

Prin această submăsură se încearcă încurajarea fermierilor să participe la schemele de asigurare private în vederea gestionării corespunzătoare a riscurilor care le pot afecta producția agricolă, dar și stimularea acestora pentru a beneficia de asigurare și extinderea sferei riscurilor asigurabile de către societățile de asigurare.

sursa foto: Facebook Stațiunea de Cercetare Agricolă Caracal