Incendiu puternic la Bistrița Nouă

0
286

Casa unui bărbat de 65 de ani din Bistrița Nouă a ars în totalitate în seara zilei de vineri. Deşi au intervenit imediat, pompierii olteni nu au mai putut face nimic pentru a salva locuința bărbatului.

Incendiul a izbucnit vineri seara, în jurul orei 22:00. Cel care a anunțat echipajele de intervenție a fost chiar proprietarul locuinței care, din fericire, a reuşit să părăsească la timp locuința, înainte ca acesta să fie cuprinsă în totalitate de flăcări.

La fața locului au ajuns imediat pompierii din Slatina cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, dar şi un echipaj SMURD. „Pompierii detașamentului Slatina au intervenit, seara trecută, în jurul orei 22:00, în localitatea Bistrița Nouă, la un incendiu de locuință, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. De asemenea, la faţa locului s-a deplasat și un echipaj SMURD. În momentul sosirii echipajelor, locuința, cu suprafață de circa 80 de metri pătrați, ardea generalizat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt,  plutonierul major Alin Băsăşteanu.

Intervenția pompierilor a durat aproximativ o oră și jumătate, locuința și bunurile din interior fiind distruse în totalitate. Pe timpul intervenției, militarii au evacuat două butelii de aragaz pentru a evita producerea unei explozii. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs de un conductor electric defect sau improvizat.