ÎNCĂ UN CAZ SCANDALOS LA SPITALUL CORABIA: MEDIC, AMENDAT DE DSP CU 4.000 DE LEI

0
475

Un medic de la Spitalul Corabia a fost amendat cu 4.000 de lei de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt, care a efectuat  verificări după apariţia pe rețelele sociale a unor imagini cu o fetiţă de patru ani care, după ce ar fi suferit o fractură, avea mâna bandajată şi imobilizată în zona umărului, peste un tricou.

Potrivit reprezentanților DSP Olt, medicul a fost amendat pentru nerespectarea dispoziţiilor legale în vigoare privind procedura de preluare şi internare a cazurilor de urgenţă întrucât i-a acordat fetiţei asistenţă medicală, în condiţiile în care spitalul din Corabia nu are secţie de ortopedie infantilă.

În urma aparitiei în mediul on-line  a informației  privind cazul minorei de 4 ani, din comuna Gârcov, județul Olt care s-a prezentat pentru servicii de specialitate la Spitalul Orășenesc Corabia, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică s-au deplasat pentru verificarea aspectelor derulate. În urma controlului s-a aplicat o sanctiune contraventionala, în valoare de 4000 lei, conf. H.G. 857/2011 – art. 25, alin. 2, lit. a, pentru nerespectarea dispozițiiilor legale in vigoare  privind procedura de preluare și internare a  cazurilor de urgență”, se precizează într-un comunicat al DSP Olt.