Curtea de Apel Craiova l-a amendat pe șeful ISJ Olt pentru că nu a răspuns în termenul legal solicitării unui profesor

0
785

Curtea de Apel Craiova a decis, marți, amendarea inspectorului școlar general al ISJ Olt pentru că nu a răspuns la timp unei solicitări făcute în baza Legea 544/2001. Amenda este de 20% din salariul minim pe economie pentru fiecare zi de întârziere aferentă unei perioade de două luni și jumătate, anunță MEDIAFAX.

Acțiunea în instanță împotriva inspectorului școlar general al ISJ Olt a fost formulată de un cadru didactic care predă religie. Nemulțumit că nu a primit la timp răspuns la o solicitare, el l-a dat în judecată pe inspectorul general școlar, iar Curtea de Apel Craiova a decis amendarea șefului ISJ.

„Admite recursul. Casează sentinta şi, rejudecând, admite în parte actiunea în sensul că aplică inspectorului școlar general al ISJ Olt o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere aferentă perioadei 04.02.2019-18.04.2019. Definitivă”, este soluția Curții de Apel Craiova.

Juristul ISJ Olt, Anca Paul, spune că profesorul a cerut ca în instanță ca inspectorul școlar general să fie amendat pentru că nu ar fi primit la timp răspunsul la o solicitare făcută către ISJ Olt în baza Legii 544/2001 privind informațiile de interes public.

„Speța este pe întârzierea unui răspuns pe Legea 544. Cadrul didactic care a formulat solicitarea către ISJ Dolj s-a îndreptat apoi în instanță și a cerut să fie amendat inspectorul școlar general, considerat responsabil de faptul că răspunsul la cererea pe Legea 544 nu a fost formulat la timp. În primă fază, cadrul didactic a cerut acest lucru la Tribunalul Olt, unde a pierdut procesul și apoi a făcut recurs la Curtea de Apel Craiova, unde văd că i s-a admis în parte cererea și s-a dispus amendarea inspectorului școlar general”, a declarat Anca Paul.

Juristul a precizat însă că există o cale de atac împotriva deciziei instanței. „Deocamdată, inspectorul școlar general nu va plăti amenda pentru că vom face contestație la executare”, a mai precizat Anca Paul.

Sursa: stiripesurse.ro